Daim och cheesecake är oväntad men riktigt god kombination. I detta recept bakas botten på oreokakor istället för digestivekex, vilket ger en intensiv chokladsmak som passar ihop med daim. Enkel att göra men behöver frysas i minst 5 timmar innan servering.
Innehåller laktos, gluten, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 12 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Kan man göra denna glutenfri / laktosfri? Bara byta ut ingredienserna, blir den bra ändå ? Mvh Lisa :)
Lisa
2022-11-09Kan man efter servering frysa in igen resterande tårta som blir över?
Lovisa
2022-08-25Hej Lovisa! Vi rekommenderar inte att frysa in tårtan som har varit fryst och tinats upp. Du kan dock skära du upp den frysta tårtan i portionsbitar och tar så många bitar som du behöver och lägger resten tillbaka i frysen. När du skär upp en fryst tårta så ta en stor, vass kniv och värm upp den i varmt vatten och torka med papper så är tårtan lättare att skära. Hoppas att du gillar cheesecaken! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-08-26Michaela: Fast man MÅSTE ju inte köpa Daim just på Ica, finns ju i andra affärer också… Annars går såklart lika bra med en hel, Daim som Daim haha❣️
Sandra
2022-04-04