Daimcheesecake

58
8
Daimcheesecake

Daim och cheesecake är oväntad men riktigt god kombination. I detta recept bakas botten på oreokakor istället för digestivekex, vilket ger en intensiv chokladsmak som passar ihop med daim. Enkel att göra men behöver frysas i minst 5 timmar innan servering.

Skriv ut
Daimcheesecake

Ingredienser

12 portioner

Botten

75 g
smör
2
förp oreokakor (à 154 g)

Fyllning

3 dl
vispgrädde
1 tsk
vaniljsocker
3
äggvitor
3
äggulor
2 dl
strösocker
200 g
färskost
3 dl
daimkulor

Till garnering

oreokakor
hallon
daimkulor

För alla

Innehåller laktos, gluten, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 12 portioner.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Lisa

2021-03-24

Det bästa receptet jag testat! Så oavsett om ni ska göra med daim/oreos så utgå från detta recept!!! Kakan blev så hög, gräddig och krämig

Irene

2020-06-27

Supergod! Gick hem hos både små och stora

Joakim

2020-04-29

Men hur god var inte denna! Till och med under själva tillverkningen oxå :-)

Näringsvärde per portion

Energi 1966 KJ / 470 kCal
Fett 31 g
Salt 0.61 g
Kolhydrater 43 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept