Daimcheesecake

94
11
Daimcheesecake

Daim och cheesecake är oväntad men riktigt god kombination. I detta recept bakas botten på oreokakor istället för digestivekex, vilket ger en intensiv chokladsmak som passar ihop med daim. Enkel att göra men behöver frysas i minst 5 timmar innan servering.

Daimcheesecake

Ingredienser

12 portioner

Botten

75 g smör
2 förp oreokakor (à 154 g)

Fyllning

3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl strösocker
200 g färskost
3 dl daimkulor

Till garnering

oreokakor
hallon
daimkulor

För alla

Innehåller laktos, gluten, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 12 portioner.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Sandra

2022-04-04

Michaela: Fast man MÅSTE ju inte köpa Daim just på Ica, finns ju i andra affärer också… Annars går såklart lika bra med en hel, Daim som Daim haha❣️

Emma

2022-01-01

Inga fel på smaken men missvisande att kalla det daimcheesecake. Mer oreocheesecake än Daim. Den var god men som sagt smakade knappt daim.

Gunilla

2021-10-20

Kan man använda gelatin istället för att frysa kakan /Gunilla

Näringsvärde per portion

Energi 1966 KJ / 470 kCal
Fett 31 g
Salt 0.61 g
Kolhydrater 43 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Rice Krispies-tårta
Nötmarängtårta
Marängpaj med citron
Hallontårta
Studenttårta
Påsktårta cheesecake