Daimcheesecake
Daim och cheesecake är oväntad men riktigt god kombination. I detta recept bakas botten på oreokakor istället för digestivekex, vilket ger en intensiv chokladsmak som passar ihop med daim. Enkel att göra men behöver frysas i minst 5 timmar innan servering.
Ingredienser
12 portioner
Botten
75 g smör
2 förp oreokakor (à 154 g)
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl strösocker
200 g färskost
3 dl daimkulor
Till garnering
oreokakor
hallon
daimkulor
För alla
Innehåller laktos, gluten, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 12 portioner.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett31 g
Salt0.61 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej! Kan man göra denna glutenfri / laktosfri? Bara byta ut ingredienserna, blir den bra ändå ? Mvh Lisa :)
Lisa
2022-11-09Kan man efter servering frysa in igen resterande tårta som blir över?
Lovisa
2022-08-25Hej Lovisa! Vi rekommenderar inte att frysa in tårtan som har varit fryst och tinats upp. Du kan dock skära du upp den frysta tårtan i portionsbitar och tar så många bitar som du behöver och lägger resten tillbaka i frysen. När du skär upp en fryst tårta så ta en stor, vass kniv och värm upp den i varmt vatten och torka med papper så är tårtan lättare att skära. Hoppas att du gillar cheesecaken! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-08-26Michaela: Fast man MÅSTE ju inte köpa Daim just på Ica, finns ju i andra affärer också… Annars går såklart lika bra med en hel, Daim som Daim haha❣️
Sandra
2022-04-04