Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Daimcheesecake

Daim och cheesecake är oväntad men riktigt god kombination. I detta recept bakas botten på oreokakor istället för digestivekex, vilket ger en intensiv chokladsmak som passar ihop med daim. Enkel att göra men behöver frysas i minst 5 timmar innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Smält smöret. Mixa 3/4 av kexen i en matberedare (resten av kexen ska vara till garnering). Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 port).
  2. Fyllning: Vispa grädden med vaniljsockret i en skål. Vispa äggvitorna till hårt skum i en annan skål. Vispa äggulorna med sockret i en stor skål och blanda ner färskosten. Vänd ner grädden och äggvitorna i äggulevispet. Blanda daimkulorna med smeten. Häll smeten över botten och frys den minst 5 timmar.
  3. Ta ut cheesecaken ca 15 minuter innan servering.
  4. Grovhacka resten av kexen.
  5. Till garnering: Garnera med kakor, hallon och daimkulor.

För alla

Innehåller laktos, gluten, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 12 portioner.

Ingredienser

Portioner: 12
Botten
  • 75 g smör
  • 2 förp oreokakor (à 154 g)
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 3 dl daimkulor
Till garnering
  • oreokakor
  • hallon
  • daimkulor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1966 kJ / 470 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer