Frozen cheesecake
Fryst cheesecake är enkel att göra och oerhört god att äta. Den här varianten är en klassiker med en botten gjord på digestivekex och smör. Fyllningen på citron, cream cheese, äggulor, socker och grädde gör den här kakan krämig, syrlig och oemotståndlig. Stoppa in den i frysen och ta fram den när den är så där perfekt fryst.
Ingredienser
12 bitar
Botten
75 g smör
10 digestivekex
Fyllning
1 citron (skal och 2 tsk juice, för 12 bitar)
300 g cream cheese (färskost)
2 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 äggvitor
2 dl vispgrädde
Topping
1 förp färska hallon (à 125 g)
1/2 kruka citronmeliss
Gör så här
06:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1221 KJ / 268 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g
Kommentar
Denna blev ingen succé alls, alldeles för lite socker.
Christina
2025-01-01Hej Christina! Jag förstår dig! Det måste ha blivit något fel här i receptet. Nu har vi ändrat det. Jag ber så mycket om ursäkt. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-07