New York cheesecake

New York cheesecake är en klassisk dessert med len, krämig färskostfyllning och smulig kakbotten gjord på digestivekex. Upptäck hemligheten bakom en perfekt bakad cheesecake och dröm dig bort till The Big Apple.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
10 bitar
125 g smör
250 g digestivekex
2 msk strösocker
Fyllning
700 g färskost
2 dl strösocker
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 msk vetemjöl
3 ägg
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera noga innehållet i kexen. Välj laktosfria produkter av matfett, färskost och crème fraiche.
Näringsvärdet är beräknat per portion för 10 portioner.
Gör laktosfri: kontrollera noga innehållet i kexen. Välj laktosfria produkter av matfett, färskost och crème fraiche.
Näringsvärdet är beräknat per portion för 10 portioner.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1753 KJ / 419 kCal
Fett27 g
Salt1.18 g
Kolhydrater38 g
Protein6 g
Kommentarer
Tyckte den var krämig och god men skulle vilja ha lite mer sting i den.
Elena
2023-11-05Otroligt god! Men onödigt mycket fyllning! Jag fick inte plats med allt så att det inte kom över själva botten som jag hade tryckt upp mot kanterna. Jag hällde över resten i en bunke och frös ner (på vinst eller förlust…)
Lena
2023-10-29Undrar också om det går att frysa denna? Gästerna är sjuka och här står jag med två olika tårtor.
Helena
2023-10-22Hej Helena och Maja! Ja det bör gå fint att frysa denna cheesecake. Lycka till och hoppas gästerna kryar på sig snabbt så du kan bjuda dem på denna smarriga kaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-30