New York cheesecake
New York cheesecake är en klassisk dessert med len, krämig färskostfyllning och smulig kakbotten gjord på digestivekex. Upptäck hemligheten bakom en perfekt bakad cheesecake och dröm dig bort till The Big Apple.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
10 bitar
125 g smör
250 g digestivekex
2 msk strösocker
Fyllning
700 g färskost
2 dl strösocker
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 msk vetemjöl
3 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per portion för 10 portioner.
Energi1753 KJ / 419 kCal
Fett27 g
Salt1.18 g
Kolhydrater38 g
Protein6 g
Kommentarer
OTROLIGT GOD.... 😋🤤🤪tillsammans med hallon och blåbär, som läggs på valfritt efteråt av varje person som får ynnesten att smaka !!!
Daniel
2024-11-08Utifall att det hjälper någon: om du har en form med 24 cm i diameter och en normalhög kant så är 700 g färskost inte för mycket. Inte heller är det ngt fel på mängden socker i receptet, i alla fall inte om man vill att den skall smaka syrligt som en cheesecake skall göra. Vill man ha mer socker så är det nog inte smaken av cheesecake man faktiskt är ute efter.
Emelie
2024-09-19Mycket gott, men behövs verkligen mer socker! Kommer göra om den.
Helga
2024-05-11