Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cheesecake med oreos

Två saker vi inte kan få nog av – oreos och cheesecake i en härlig kombo! Låt kakan stelna i frysen över natten och plocka fram den en timma innan servering. Dekorera med krossade oreos, minioreos eller varför inte söta jordgubbstoppar?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret.
  2. Krossa 200 g oreokakor (för 16 bitar) (gärna i matberedare), blanda ner i det smälta smöret och rör till en jämn blandning.
  3. Klä botten på en springform (24-26 cm, för 16 bitar) med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen.
  4. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
  5. Grovhacka resterande oreokakor och lägg åt sidan.
  6. Separera äggulor och vitor, lägg i två skålar.
  7. Vispa äggulor och socker pösigt.
  8. Blanda färskosten med vaniljsockret, rör samman med äggsmeten. Gärna med elvisp.
  9. Vispa grädden separat och rör försiktigt ner i ägg- och ostblandningen.
  10. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten.
  11. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
  12. Ta ut cheesecaken och låt den stå i rumstemperatur ca 1 timme innan den ska avnjutas.
  13. Dekorera med grovhackade oreokakor, minioreos eller de här söta Jordgubbstopparna.

För alla

Läs noga innhållet på kakorna. Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oreo.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 50 g smör
  • 2 paket oreokakor original (à 154 g)
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g färskost (av cream cheese-typ)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?