Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

3
3
Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Dessa rårakor kan serveras som en elegant förrätt eller ett matigt tilltugg. Den söta ärtstompen bryter av fint mot de frasiga gyllene rårakorna och tångcaviarens sälta. Toppa med en klick svalkande créme fraiche, garnera med grön, finhackad gräslök och njut. Smaklig spis!

Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Ingredienser

4 portioner

Ärtstomp

1 schalottenlök
20 g färsk gräslök
1/2 dl vitt vin
2 dl gröna ärtor
2 msk crème fraiche
salt och peppar

Råraka

3 medelstora potatisar
1/2 tsk salt
2 msk smör
2 msk rapsolja

Topping

75 g tångcaviar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Redaktionen

2017-01-18

Hej Sara! 3 medelstora potatisar blir bra och gärna av den fasta typen. Lycka till! Hälsningar Michelle

Sara

2017-01-14

Hur mycket potatis och ska den vara fast eller mjölig?

Lottie

2017-01-13

Det står inte i receptet hur mycket potatis det ska vara i rårakorna...?