Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Dessa rårakor kan serveras som en elegant förrätt eller ett matigt tilltugg. Den söta ärtstompen bryter av fint mot de frasiga gyllene rårakorna och tångcaviarens sälta. Toppa med en klick svalkande créme fraiche, garnera med grön, finhackad gräslök och njut. Smaklig spis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ärtstomp: Skala och finhacka löken. Skär gräslöken tunt. Koka upp vin och schalottenlök i en kastrull och reducera tills hälften av vätskan är kvar. Tillsätt ärtor och crème fraiche och mosa ihop med en gaffel. Vänd ner hälften av gräslöken och smaka av med salt och peppar.
  2. Råraka: Skala och skär potatisen i bitar. Mixa med salt i en matberedare till en slät smet. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna, klicka i potatissmeten och forma till små rårakor och stek gyllenbruna på båda sidor.
  3. Topping: Lägg lite ärtstomp på varje råraka, toppa med tångcaviar och strö över resterande gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Ärtstomp
  • 1 schalottenlök
  • 20 g färsk gräslök
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 dl gröna ärter
  • 2 msk crème fraiche
  • salt och peppar
Råraka
  • 3 medelstora potatisar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
Topping
  • 75 g tångcaviar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?