Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
3
Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Dessa rårakor kan serveras som en elegant förrätt eller ett matigt tilltugg. Den söta ärtstompen bryter av fint mot de frasiga gyllene rårakorna och tångcaviarens sälta. Toppa med en klick svalkande créme fraiche, garnera med grön, finhackad gräslök och njut. Smaklig spis!

Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Ingredienser

4 portioner

Ärtstomp

1 schalottenlök
20 g färsk gräslök
1/2 dl vitt vin
2 dl gröna ärtor
2 msk crème fraiche
salt
peppar

Råraka

3 medelstora potatisar
1/2 tsk salt
2 msk smör
2 msk rapsolja

Topping

75 g tångcaviar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Hej Sara! 3 medelstora potatisar blir bra och gärna av den fasta typen. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-01-18

Hur mycket potatis och ska den vara fast eller mjölig?

Sara

2017-01-14

Det står inte i receptet hur mycket potatis det ska vara i rårakorna...?

Lottie

2017-01-13

Testa liknande recept

Potatis- och ärtpuré med mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små rårakor med vegansk skagen
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskrygg med brynt löksmör, ärter och örtsallad
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Varmrökt lax med risotto primavera
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grön ärtsoppa med örtkräm
Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga