Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
3
Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Dessa rårakor kan serveras som en elegant förrätt eller ett matigt tilltugg. Den söta ärtstompen bryter av fint mot de frasiga gyllene rårakorna och tångcaviarens sälta. Toppa med en klick svalkande créme fraiche, garnera med grön, finhackad gräslök och njut. Smaklig spis!

Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Ingredienser

4 portioner

Ärtstomp

1   schalottenlök
20 g  färsk gräslök
1/2 dl  vitt vin
2 dl  gröna ärtor
2 msk  crème fraiche
salt och peppar

Råraka

3   medelstora potatisar
1/2 tsk  salt
2 msk  smör
2 msk  rapsolja

Topping

75 g  tångcaviar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Hej Sara! 3 medelstora potatisar blir bra och gärna av den fasta typen. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-01-18

Hur mycket potatis och ska den vara fast eller mjölig?

Sara

2017-01-14

Det står inte i receptet hur mycket potatis det ska vara i rårakorna...?

Lottie

2017-01-13

Testa liknande recept

Crème Ninon - grön ärtsoppa
Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärter med Wallenbergare
Betyg 2.9 av 5.
186 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönärtsfritters med rostad grynssallad och chimichurri
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små rårakor med vegansk skagen
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crème ninon med hummerröra
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crème ninon med skagenröra i baguette
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga