Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och halloumiråraka

Med riven halloumi i rårakan blir den extra smakrik och krispig. Dessutom håller den ihop bättre. Toppa med avokado och en klick yoghurt och vips så har du den perfekta förrätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv potatis och halloumi grovt. Krama vätskan ur potatisen och blanda med grovt riven halloumi. Stek rårakor i smör och olja på medelvärme ca 5 minuter per sida. Krydda med peppar.
  2. Till servering: Toppa med yoghurt eller smetana, avokado, krasse och chiliflakes.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi, matfett och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot tofu. Välj mjölkproteinfria produkter av matfett och yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g skalad potatis
  • 100 g halloumiost
  • smör och olja (till stekning)
  • 1 krm peppar
Till servering
  • 1 dl yoghurt eller smetana
  • 1 avokado
  • krasse
  • chiliflakes
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2026 kJ / 486 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept