Klassisk råraka med fläsk och syrliga äpplen
Råraka är en härlig klassiker som alltid går hem! Här serveras krispig råraka med bogfläsk i nytappning. Bogfläsket får god smak när det fått koka med honung och kummin tills lagen får en tjock, sirapsliknande konsistens. Innan servering vänds syrliga äpplen, lök och persilja ner i fläsket.
Ingredienser
4 portioner
Fläsk
350 g rimmat bogfläsk
1 dl vinäger
1 dl flytande honung
1 msk kummin
Syrliga äpplen
2 äpple
1 rödlök
1/2 dl hackad persilja
Råraka
750 g potatis
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g klarifierat smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2328 KJ / 556 kCal
Fett21.3 g
Salt3.62 g
Kolhydrater68.2 g
Protein19.8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
vad är klarifierat smör??????
Siv
2019-01-09Hej Siv! Här kan du läsa mer om klarifierat smör. https://www.ica.se/buffe/artikel/fordelar-med-klarifierat-smor/ Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-10Hej Fredrik! Tyvärr var tryckfelsnisse framme, men nu har vi ändrat till klarifierat smör som det ska vara. Det finns i de flesta butikerna och om det inte finns kan du be handlaren beställa hem det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-08-18Hur gör man eller var får man tag på "klarifierat skaldjurssmör"?
Fredrik
2016-08-16