Rödbetsrårakor med getostcréme
Blanda ut rårakorna med rödbetor och palsternacka för mer smak och vacker färg. Klicka ut dem på plåt i ugnen för att göra det ännu enklare. De blir härligt frasiga! Servera rödbetsrårakorna med getostkräm för en smakrik fullträff till vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
300 g potatis
200 g palsternacka
2 ägg
1 msk flytande honung
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
rapsolja
Getostcrème
200 g getost av chèvretyp
1 dl crème fraiche
salt
peppar
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2091 KJ / 500 kCal
Fett30 g
Salt3.8 g
Kolhydrater37 g
Protein18 g
Kommentarer
Håller med om att de tyvärr inte alls blir frasiga. Ska det vara ex smör i egentligen?
Helena
2018-12-08Hej Helena! Det är viktigt att man kramar ut vätskan ordentligt och att man penslar noga med olja. Sen ska de plattas ut så de är tunna. Så inget extra smör. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-14Det var gott, men blev inte alls knaprigt.
Maria
2018-02-24God kombination med rotfrukter och getost! Bäst om de blir lite knapriga.
Anna
2018-02-04