UNDER 60 MIN | Medel

Rödbetsrårakor med getostcréme

Blanda ut rårakorna med rödbetor och palsternacka för mer smak och vacker färg. Klicka ut dem på plåt i ugnen för att göra det ännu enklare. De blir härligt frasiga! Servera rödbetsrårakorna med getostkräm för en smakrik fullträff till vardagsmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv rödbetor, potatis och palsternacka grovt. Krama ut vätskan och lägg rivet i en bunke och blanda med ägg, honung, timjan, salt och peppar. Forma till 10 små rårakor på en bakpappersklädd plåt (för 10 st). Pensla med olja. Sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Getostcrème: Riv getosten grovt. Mixa getosten med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera gärna rårakorna med en sallad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri getost och crème fraiche.
Gör mjölksproteinfri: byt ut getost mot tofu. Ersätt crème fraiche med mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor
  • 300 g potatis
  • 200 g palsternacka
  • 2 ägg
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • rapsolja
Getostcrème
  • 200 g getost av chèvretyp
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
Till servering
  • sallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2091 kJ / 500 kCal