Rödbetsrårakor med getostcréme

16
3
Rödbetsrårakor med getostcréme

Blanda ut rårakorna med rödbetor och palsternacka för mer smak och vacker färg. Klicka ut dem på plåt i ugnen för att göra det ännu enklare. De blir härligt frasiga! Servera rödbetsrårakorna med getostkräm för en smakrik fullträff till vardagsmiddag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Rödbetsrårakor med getostcréme

Ingredienser

4 portioner
500 g
rödbetor
300 g
potatis
200 g
palsternacka
2
ägg
1 msk
flytande honung
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
salt
2 krm
grovmalen svartpeppar
-
rapsolja

Getostcrème

200 g
getost av chèvretyp
1 dl
crème fraiche
-
salt
-
peppar

Till servering

sallad

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri getost och crème fraiche.
Gör mjölksproteinfri: byt ut getost mot tofu. Ersätt crème fraiche med mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Helena

2018-12-08

Håller med om att de tyvärr inte alls blir frasiga. Ska det vara ex smör i egentligen?

Redaktionen ICAse

2019-01-14

Hej Helena! Det är viktigt att man kramar ut vätskan ordentligt och att man penslar noga med olja. Sen ska de plattas ut så de är tunna. Så inget extra smör. Lycka till! Hälsningar Michelle

Maria

2018-02-24

Det var gott, men blev inte alls knaprigt.

Anna

2018-02-04

God kombination med rotfrukter och getost! Bäst om de blir lite knapriga.

Näringsvärde per portion

Energi 2091 KJ / 500 kCal
Fett 30 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 37 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept