Rödbetsrårakor med getostcréme

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
3
Rödbetsrårakor med getostcréme

Blanda ut rårakorna med rödbetor och palsternacka för mer smak och vacker färg. Klicka ut dem på plåt i ugnen för att göra det ännu enklare. De blir härligt frasiga! Servera rödbetsrårakorna med getostkräm för en smakrik fullträff till vardagsmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Rödbetsrårakor med getostcréme

Ingredienser

4 portioner
500 g rödbetor
300 g potatis
200 g palsternacka
2 ägg
1 msk flytande honung
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
rapsolja

Getostcrème

200 g getost av chèvretyp
1 dl crème fraiche
salt
peppar

Till servering

sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Håller med om att de tyvärr inte alls blir frasiga. Ska det vara ex smör i egentligen?

Helena

2018-12-08

Hej Helena! Det är viktigt att man kramar ut vätskan ordentligt och att man penslar noga med olja. Sen ska de plattas ut så de är tunna. Så inget extra smör. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-14

Det var gott, men blev inte alls knaprigt.

Maria

2018-02-24

God kombination med rotfrukter och getost! Bäst om de blir lite knapriga.

Anna

2018-02-04

Näringsvärde per portion

Energi2091 KJ / 500 kCal
Fett30 g
Salt3.8 g
Kolhydrater37 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Getostgratinerade rödbetor med quinoa och timjancrème
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getostpaj med rosmarin och rödbetor
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetspaj med getost och rädisor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Paj med rödbetor, getost och lax
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetor med rosmarin och getost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga