Pesto på örtstjälkar

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
2
Pesto på örtstjälkar

Ta tillvara hela örten och minska ditt matsvinn! Hos många örter är även stjälkarna otroligt smakrika och gör sig perfekt i en pesto. Använd mjuka örtsjälkar som basilika, persilja, dill, mynta eller koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Pesto på örtstjälkar

Ingredienser

ca 4 dl
5 dl  hackade örtstjälkar från t ex basilika och persilja
1 1/2 dl  riven lagrad ost
1 dl  rapsolja
1/2 dl  solroskärnor
1   riven vitlöksklyfta
1 msk  färskpressad citronjuice
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Tips

Prova även att göra peston på örtstjälkar av dill, mynta eller koriander.
Peston håller några dagar i kylen men går även bra att frysa in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Supergod!

Christina

2022-10-22

Smakar ljuvligt

Ingela

2022-08-31

Näringsvärde per portion

Energi1284 KJ / 307 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Solrospesto
Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fläskfilé med solrospesto
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pistagepesto
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lättgravad grillad lax med dillpesto
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Trofie med pistagepesto och burrata
Betyg 4.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga