Dillpesto med Västerbottensost

2
0
Dillpesto med Västerbottensost

Dillpesto är en svensk variant av den klassiska italienska peston. Istället för basilika, parmesan och pinjenötter använder du dill, Västerbottensost och solroskärnor. Mycket gott att blanda med färskpotatis till sommarens godaste potatissallad.

Skriv ut
Dillpesto med Västerbottensost

Ingredienser

4 portioner
1 dl riven Västerbottensost
2 krukor dill
1/2 dl solroskärnor
1 dl rapsolja
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Blanda nykokt färskpotatis med dillpeston så får du den godaste potatissalladen!

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1233 KJ / 295 kCal
Fett 31 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 1 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept