Dillpesto med Västerbottensost

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
0
Dillpesto med Västerbottensost

Dillpesto är en svensk variant av den klassiska italienska peston. Istället för basilika, parmesan och pinjenötter använder du dill, Västerbottensost och solroskärnor. Mycket gott att blanda med färskpotatis till sommarens godaste potatissallad.

Dillpesto med Västerbottensost

Ingredienser

4 portioner
1 dl  riven Västerbottensost
2   krukor dill
1/2 dl  solroskärnor
1 dl  rapsolja
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Blanda nykokt färskpotatis med dillpeston så får du den godaste potatissalladen!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1233 KJ / 295 kCal
Fett31 g
Salt0.5 g
Kolhydrater1 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Smörrebröd med lax, pesto och rimmad gurka
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sommarens röda pesto
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Solrospesto
Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torskrygg med grillad citrus, parmachips och grön pesto
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stefans mumsiga kräftmacka
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pesto på örtstjälkar
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga