UNDER 30 MIN | Enkel

Dillpesto med Västerbottensost

Dillpesto är en svensk variant av den klassiska italienska peston. Istället för basilika, parmesan och pinjenötter använder du dill, Västerbottensost och solroskärnor. Mycket gott att blanda med färskpotatis till sommarens godaste potatissallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv osten grovt på ett rivjärn eller välj färdigriven ost.
  2. Mixa, i en kannmixer, dill, solroskärnor, ost och olja. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Osten kan innehålla löpe.

Tips

Blanda nykokt färskpotatis med dillpeston så får du den godaste potatissalladen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 2 krukor dill
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1233 kJ / 295 kCal