Vilket ljug!

Falsk mat

Visste du att det finns falsk laxpudding, falsk burrata, falsk lövbiff och falska kåldolmar? Inte? Nä men titta här då!
Här hittar du recept på en billigare vardag.

Falsk men supergod mat

Bara för att lövbiffen kanske inte är gjord på innanlår så betyder det inte att det inte smakar ljuvligt. Samma sak gäller burrata som man kan förfalska genom att ta vanlig mozzarella och vispa ner grädde. Så varsågoda: här kommer ett gäng falska recept.

 

 1. Falsk lövbiff

  1. Falsk lövbiff

  Betyg 4 av 5.
  1 personer har röstat
  Receptet har 1 kommentarer.

  Den här falska lövbiffen skäms inte för sig. Den är lyxig men inte kaxig som en riktig lövbiff. Den är kärleksfull men kanske inte lika passionerad som ett löv som är gjort på innanlår. Framförallt så är denna lövbiff gjord på nötfärs oförskämt god. Och godare blir den om du serverar den med klyftpotatis, tomatsallad och bearnaisesås.

  Falsk lövbiff
 2. Falsk laxpudding

  2. Falsk laxpudding

  Betyg 4.1 av 5.
  23 personer har röstat
  Receptet har 4 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

  Då har vi en till förfalskning att hantera, nämligen den falska laxpuddingen. Den här behöver du laga genast till middag och sedan kan du bara sitta där och ta emot hurrarop för att den är så oerhört god samt att alla kommer tro att du gjort den från scratch. 

  Falsk laxpudding
 3. Falska Wallenbergare

  3. Falska Wallenbergare

  Betyg 4 av 5.
  6 personer har röstat
  Receptet har 5 kommentarer.

  Jaja en riktig wallenbergare görs på kalvfärs men nu orkar vi inte hålla på att snoffsa oss på det sättet. Nä, dessa puckar är gjorda på fläskfärs och det bli både billigare, och enligt många, även godare. 

  Falska Wallenbergare
 4. Falska kåldolmar

  4. Falska kåldolmar

  Betyg 3.3 av 5.
  11 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  En sak ni kanske inte visste om den här kåldolmen var att den också agerade ö i första säsongen av Robinson 1997. Efter det fortsatte den sin karriär som kåldolme. 

  Falska kåldolmar

Sist men inte minst...Falsk burrata

Vi sparar det godaste till sist, nämligen falsk burrata. Den här är ljuvlig och passar utmärkt i sallad eller i en baguette med massa andra goda grejer i.

Här hittar du receptet på hur du gör falsk burrata.

Inköpslistan

Inköpslistan - din digitala kompis

Skapa, sortera, dela och samarbete med vår digitala inköpslista för mat. I inköpslistan kan du dessutom scanna produkter både för att lägga till i inköpslistan men även för att checka av när du handlar i butik. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!

Upptäck inköpslistan

Artiklar (1499)

Inspiration

Vegetarisk vardagsmat

Vi har samlat 10 otroliga veganska och vegetariska recept, perfekta till vardagen. Det blir allt från sötpotatishummus till ostig vegansk lasagne. Låt dig inspireras, laga och njut!

Smart, gott och enkelt

4 goda matpajer

Lätt att laga och variera i oändlighet. Här är fyra fantastiskt goda recept på matpaj som bevisar att pajen förtjänar att behålla sin stjärnplats på mathimlen.

Bu eller bä?

Vi testar pastachips

Chips av pasta? Japp, enligt TikTok är pastachips riktigt gott och enkelt att göra,

Recept

Sparris på nya sätt

Nu är våren äntligen här och med den de efterlängtade sparristiderna. Primören är fantastisk med brynt smör, hollandaise eller färskriven parmesan. Men möjligheterna slutar inte där. Här är tre sätt att äta sparris bortom klassikerna!