Tacofredag

Nyttiga tacos med läckra tillbehör

Visst kan tacos vara nyttigt samtidigt som det är supergott! Här listar vi populära och nyttiga taco-varianter och ger förslag på smarriga tillbehör.
Tips! Alla våra recept med nyttiga tacos.

5 recept för en nyttig tacofredag

Vi är många som lyser upp så fort någon nämner taco-kväll. Så! Om du ska laga tacos ikväll - testa en nyttigare variant! 

  1. Fish tacos

    1. Fish tacos

    Betyg 3.2 av 5.
    32 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    En smakrik och snabblagad fisktaco som både stora och små kommer att gilla. Krydda laxen med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar och grilla i ugnen. Servera sedan den varma laxen på tortillabröd tillsammans med krämig avokado, krispig gurka, röd tomat, majs och riven ost. Ringla över lite gräddfil och njut av kvällens middag.

    Fish tacos
  2. Blomkålsstek till tacos

    2. Blomkålsstek till tacos

    Betyg 3.6 av 5.
    12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    En härligt god och smakrik vegetarisk tacorätt med krispiga tacoskal och en fyllig blomkålsstek där smaker och texturer balanserar varandra perfekt. Blomkålen får smak av den söta röda paprikan, stekta löken och den umamirika tacokryddmixen. Servera blomkålssteken i varma tacoskal tillsammans med era favorittillbehör och ät er mätta.

    Blomkålsstek till tacos
  3. Laxtaco med grillad sparris och majs och lökkräm

    3. Laxtaco med grillad sparris

    Betyg 3.2 av 5.
    50 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Taco gjord på lax? Javisst – här är en riktigt god variant på den svenska fredagsklassikern! Gnid in laxfilé med egenblandad tacokrydda och lägg på grillen. Toppa med en krämig majsröra och servera i hårda tacoskal ihop med sallad.

    Laxtaco med grillad sparris och majs och lökkräm
  4. Kycklingtaco

    4. Kycklingtaco

    Betyg 2.9 av 5.
    20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

    Kycklingtaco är ett mycket tilltalande, snabblagat och gott recept som passar perfekt till fredagsmyset! Strimlade, tacokryddade kycklingfilébitar serveras som wraps i tortillabröd med sallad och en klick salsa samt lök, tomat och klyftpotatis. Vilken tacokväll!

    Kycklingtaco
  5. Krämig tacopaj

    5. Krämig tacopaj

    Betyg 3.7 av 5.
    464 personer har röstat
    Receptet har 37 kommentarer.

    En krämig tacopaj som du bara måste prova. Förgrädda ditt pajskal och stek köttfärs med tacokrydda och crème fraiche. Toppa med söta körsbärtomater och riven ost. Grädda din paj i ugnen och servera ihop med en krispig sallad.

    Krämig tacopaj

5 nyttiga taco-tillbehör

  1. Mango- och avokadosalsa

    1. Mango- och avokadosalsa

    Betyg 4.1 av 5.
    71 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer.

    Till den här otroligt goda mango- och avokadosalsan är det smidigt värre att använda fryst färdigtärnad mango och avokado som du hittar i välsorterade butiker. Halstra tonfisk på grillen och bjud med den fruktiga salsan – eller ha som tillbehör till tacos!

    Mango- och avokadosalsa
  2. Salsa criolla

    2. Salsa criolla

    Betyg 3.5 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Den här blandningen kan se anspråkslös ut men smaken tar för sig desto mer. Häll den över dina tacos så förvandlas de från vardagsrätt till festmåltid, eller varför inte ett smakrikt tilltugg innan middagen.

    Salsa criolla
  3. Grillad guacamole

    3. Grillad guacamole

    Betyg 2.8 av 5.
    41 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Guacamole har du nog ätit många gånger, men har du prövat grillad guacamole? Denna avokadoröra är smaksatt med lime och koriander. Lika gott på hamburgaren, i tacos eller på tallriken med grillmat.

    Grillad guacamole
  4. Pico de gallo

    4. Pico de gallo

    Betyg 4.5 av 5.
    43 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer.

    Pico de gallo - tuppens näbb - är en supergod snabblagad salsa som rörs ihop utav några få ingredienser som tomater, chilifrukt, limejuice, koriander. Perfekt komplement till tacos, kycklingwraps och vit fisk.

    Pico de gallo
  5. Picklad rödlök

    5. Picklad rödlök

    Betyg 4.6 av 5.
    1230 personer har röstat
    Receptet har 125 kommentarer.

    Sugen på något nytt till dina tacos eller hamburgare? Då är picklad rödlök perfekt. Det enda du behöver är ättika, rödlök och socker. Skiva löken i tunna ringar som du sen lägger i lagen och låter stå över natten. Det är riktigt vackert och smakligt. För lite extra sting kan du addera en gnutta chili i lagen.

    Picklad rödlök

Artiklar (1550)

Budget, mellan eller lyx?

Våra godaste nachotallrikar

En nachotallrik är god i sin enkelhet men går att anpassa efter tycke, smak och budget.​

Med smak av Mexico

Texmex på nya sätt

Liva upp den klassiska vardags- eller fredagstacon med dessa recept som tar texmex-myset till en helt ny nivå! Vad sägs om blue corn tortilla med bönor eller ostgratinerade guajillochips med pulled chicken? Mums säger vi!

Alla älskar tacos!

Pulled tacos

Pulled beef, pulled pork, pulled chicken och pulled salmon smakar ljuvligt i tacos. Det tar sin lilla tid, men det är det värt! Och du... Det finns färdigt att köpa på ICA, för dig som vill ta en genväg. Glad fredag!

Tacos på en ny nivå!

Lyxiga fredagstacos

Många är vi som älskar traditionen med den klassiska fredagstacon. Men varför inte prova en variant med nya spännande, helt otroliga smaker? Här är tre nya favoriter som är både enkla, supergoda och ändå ger en lite lyxigare känsla.

Tänk enkelt!

Enkla tacosvarianter

Tacos går att variera i det oändliga! Här är recept som tar max 15 minuter att förbereda.

Festmat!

Tex-mex fest

Veva ihop en god salsa, toppa en tostada och festa loss med dessa tex-mex recept!