Falsk lövbiff
Enkelt recept på falsk lövbiff som känns lite lyxig att servera. Blanda färsen väl i alla stegen så håller biffen ihop enklare. Att låta ett av bakplåtspappren vara kvar när falska lövbiffen läggs i pannan är också ett smart trick. Servera gärna med potatis i ugn och tomatsallad, och naturligtvis bearnaisesås.
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1 vitlöksklyfta
1 krm mald svartpeppar
1 tsk paprikapulver
2 tsk italiensk salladskrydda
2 bakplåtspapper
1 msk olja
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1555 KJ / 371 kCal
Fett27 g
Salt2.99 g
Kolhydrater4 g
Protein28 g
Kommentarer
Tror att det ska bli gott!😋
Johanna
2024-09-20Jättegott! Använde lammfärs denna första gång, kommer göra denna rätt fler gånger o testa med vanlig färs o vegofärs
Birgitta
2024-09-02Helt ok! Rekommenderar att ha kvar italiensk salladskrydda då den gör hela rätten…….. såg att vissa tog bort den. Använde 2 teskedar cirka vitlök pulver (en sparsam tesked lökpulver med) och ökade svart peppar /salt något. Funkar helt ok till ris. (Nej jag hade inte sås till).
Andreas
2024-08-22