Falsk fläskfilé
När du vill ha det enklare men ändå med lite känsla av lyx är falsk fläskfilé med gräddsås ett säkert kort. Blanda färsen ordentligt och forma den till en rulle, låt vila i frysen innan du skär den i skivor och steker. Servera med den goda gräddsåsen, klyftpotatis och en god sallad.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk dijonsenap
1 msk konc oxfond eller kalvfond
2 msk smör
Sås
4 dl vatten
1 1/2 msk konc oxfond eller kalvfond
1 msk japansk soja
4 dl vispgrädde
1 msk svart vinbärsgelé
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
1 kruka persilja eller 2 msk fryst persilja (för 4 port)
Till servering
klyftpotatis (se länk i texten)
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3168 KJ / 757 kCal
Fett71 g
Salt3.5 g
Kolhydrater9 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer