Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falska Wallenbergare

Falska Wallenbergare går snabbt att tillaga och är förbluffande smakrika. Dijonsenapen ger biffarna en sötsalt kryddning. Servera Wallenbergarna med pressad potatis och nyriven pepparrot.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med äggulor och senap. Tillsätt grädden lite i sänder. Krydda. Stek ett smakprov och stäm av kryddningen.
  2. Forma små biffar och stek dem långsamt i matfett på medelvärme. De pöser upp under stekningen och ska inte plattas till. Lägg upp dem på fat och håll dem varma på lägsta värme i ugnen eller på en spisplatta.
  3. Servera biffarna nystekta, då är de som godast. Kokt pressad potatis eller hemgjort potatismos passar till. Gröna ärter och nyriven pepparrot är gott som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg mager fläskfärs
  • 6 äggulor
  • 2 msk ljus dijonsenap (rågade)
  • 4 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • smör eller margarin
  • nyriven pepparrot (till serveringen)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?