Falska Wallenbergare
Falska Wallenbergare lagar du på fläskfärs. De går snabbt att tillaga och blir extra smakrika när du blandar dijonsenap i färsen. Servera Wallenbergarna med lent potatismos, krispiga gröna ärtor och lingonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
1200 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
Biffar
500 g fläskfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
3/4 tsk salt
1 krm peppar
3 äggulor
1 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
smör eller margarin till stekning
ströbröd
Tillbehör
250 g frysta gröna ärtor
50 g smält smör
2 dl lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3454 KJ / 825 kCal
Fett37 g
Salt3.7 g
Kolhydrater86 g
Protein32 g
Kommentarer
Receptet saknar ströbröd som ingrediens i listan. Det kom lite som en överraskning när vi skulle laga maten och läste beskrivningen. Tur att vi hade ströbröd hemma!
Anna
2024-08-22Hej Anna! Skönt att du hade ströbröd hemma! Den är nu tillagd i ingredienslistan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-23Mycket gott som jag har lagat många gånger. Har även använt kycklingfärs det blev också mycket gott.
Anita
2024-04-16Har gjort detta ofta, urgott! Brukar dock dra ner mängden äggulor och grädde till hälften i övrigt som receptet säger.
Anna
2008-01-23