Falska Wallenbergare

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
6
Falska Wallenbergare

Falska Wallenbergare lagar du på fläskfärs. De går snabbt att tillaga och blir extra smakrika när du blandar dijonsenap i färsen. Servera Wallenbergarna med lent potatismos, krispiga gröna ärtor och lingonsylt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Falska Wallenbergare

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

1200 g  mjölig potatis
2 1/2 dl  mjölk
2 msk  smör
salt
peppar

Biffar

500 g  fläskfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
3/4 tsk  salt
1 krm  peppar
3   äggulor
1 msk  dijonsenap
2 dl  vispgrädde
smör eller margarin till stekning

Tillbehör

250 g  frysta gröna ärtor
50 g  smält smör
2 dl  lingonsylt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott som jag har lagat många gånger. Har även använt kycklingfärs det blev också mycket gott.

Anita

2024-04-16

Har gjort detta ofta, urgott! Brukar dock dra ner mängden äggulor och grädde till hälften i övrigt som receptet säger.

Anna

2008-01-23

Toppen gott men jag gjorde på blandfärs och endast 500 gr / 4 pers. tog bort dijonsenap och ersatte med Kalvfond. Dä Dô ! OOOOOoooootroligt gott!

Bo

2007-09-26

Testa liknande recept

Strömmingslåda med pepparrot
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk biff à la Rydberg
Betyg 3 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lövbiff med pepparrot och äggula
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfärslimpa med tomatsås
Betyg 2.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolbulle
Betyg 4.5 av 5.
161 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfärsbiffar med rotmos
Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga