Rabarbertiden är kommen! Gör en nyttigare variant på rabarberpaj eller testa rabarber i en smoothie eller varför inte förbereda lite picklad rabarber till grillkvällen?
Tips: alla våra rabarberrecept.
Rabarbern är rik på vitamin C och järn men är väldigt sur vilket kräver en del socker vid tillagning. På våren är de är som mjällast och finast. Rabarber går alldeles utmärkt att skära ner i bitar och frysa in för att sedan plocka fram och ha till vinterns pajer. Vid nedfrysning avstannar all nedbrytning och rabarbern innehåller samma näringsämnen som färsk. Bra va! Här listar vi lite nyttigare recept med rabarber.
Klassisk smulpaj med syrliga rabarber och söta jordgubbar. Pajen är sötad med honung och kokossocker. Vi har valt havregryn som tillför nyttiga fibrer istället för vetemjöl och den innehåller mindre smör. Smakar som en sommardag!
Nyttigare rabarberpajStarta dagen med en energikick! Denna smoothie passar lika bra till frukost, som mellanmål eller till söndagens brunch. Ingefära, jordgubbar och rabarber i en fräsch blandning med äppeljuice. Allt mixas samman, häll upp i glas, färdigt att servera.
Smoothie med rabarber, äpple och ingefäraRabarber inlagd i ättika och äppeljuice smakar försommar när den är som bäst . Den picklade rabarben med ton av anis passar fint till grillat kött och särskilt bra till fläskkött.
Äppelpicklad rabarber med anisOvernight oats är en kall gröt som får stå över natten. I det här receptet får den krämiga gröten med havregryn och chiafrön sällskap av en hallon- och rabarberkompott och serveras med fröströssel och yoghurt.
Overnight oats med hallon- och rabarberkompottSjälvklart ska du unna dig en efterrätt! Här är några nyttigare och fruktiga favoriter.
Frukosten är värd din tid och kärlek. Här är nio härliga och nyttiga frukostrecept
Här är tips på goda nyttigheter som klarar både väntan och transporter.
ICAs dietist har valt ut fem recept som du kanske kan landa på tallriken redan i kväll!
Gå inte minste om dessa ljuvliga desserter, de är dessutom fulla av nyttigheter!