Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Falska kåldolmar

Matklassiker i ny skepnad! Falska kåldolmar är ett lysande recept, enkelt att följa och smaken blir ljuvlig. Servera med kokt potatis, brun sås och lingonsylt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mjukstek finhackad lök i smör. Ta av och låt svalna.
  3. Blanda blandfärs med risgrynsgröt, löken, ägg, ljus sirap, salt och finmalen vitpeppar till en jämn och smidig färs. Forma färsen till små pannbiffar.
  4. Bryn biffarna i en het panna med smör och olja och lägg över i en ugnssäker form.
  5. Vitkål: Fräs strimlad vitkål i lite smör, socker, salt och lite nymalen vitpeppar.
  6. Fördela vitkålen över biffarna. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter.
  7. Till servering: Servera gärna med kokt potatis, brunsås och lingonsylt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl finhackad lök
  • 1 1/2 msk smör
  • 500 g blandfärs
  • 1 dl risgrynsgröt (i slang)
  • 1 ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm finmalen vitpeppar
  • smör och olja till stekning
Vitkål
  • 350 g strimlad vitkål
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen vitpeppar
Till servering
  • kokt potatis
  • brunsås
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare