Falska kåldolmar

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
1
Falska kåldolmar

Matklassiker i ny skepnad! Falska kåldolmar är ett lysande recept, enkelt att följa och smaken blir ljuvlig. Servera med kokt potatis, brun sås och lingonsylt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Falska kåldolmar

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl finhackad lök
1 - 1 1/2 msk smör
500 g blandfärs
1 dl risgrynsgröt (i slang)
1 ägg
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 krm finmalen vitpeppar
smör och olja till stekning

Vitkål

350 g strimlad vitkål
1 msk socker
1/2 tsk salt
nymalen vitpeppar

Till servering

kokt potatis
brunsås
lingonsylt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Åh mums 🎇

Eva

2024-04-19

Testa liknande recept

Lata kåldolmar med crème fraiche
Betyg 4.2 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålpudding från pannan
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk kålpudding
Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsdolmar i tomatsås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Feta- och grönsaksfyllda vitkålsdolmar i tomatsås
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga