Så lyckas du med parfait
I vår matskola visar vi steg för steg hur du gör en fransk glassdessert som citronparfait.
Alla älskar väl ändå efterrätt...Det finns alltid något som passar alla! Här har vi några fantastiska efterätter med citron.
Här hittar du alla våra efterrätter.
Efterrätt behöver inte alltid vara chokladig eller söt. Här hittar du våra friska och syrliga citronfavoriter. Allt från en klassisk Citronpaj, cheesecake med citron och mynta till citronkladdkaka med maräng. MUMS!
Vårens godaste paj är en citronpaj fylld med god och fräsch citronkräm som lyser gul som solen. Du väljer själv de bär du gillar att toppa citronpajen med.
Citronkladdkakan med maräng är enkel att baka och jättegod. Kakan får en härlig citronsmak av lemon curd och citronjuice. Kladdkakans smak av citron möter sedan det söta marängtäcket och det gör kakan försvinnande god.
En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.
Fräsch och god dessert är denna hemlagade citronmousse. Det tar lite tid för moussen att stelna i kylen, så börja gärna förbereda efterrätten i god tid. Den friska citronmoussen görs med agar agar vilket ger dig en lakto-vegetarisk efterrätt. Servera gärna moussen i glas, snyggt och smidigt.
Gör en citrontiramisu med limoncello! Tiramisu betyder pigga upp mig på italienska vilket är en utmärkt beskrivning på denna variant med fräsch och uppiggande smak av citron.
I vår matskola visar vi steg för steg hur du gör en fransk glassdessert som citronparfait.
Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!
Låt dig inspireras av våra sötsyrliga favoritrecept med rabarber som huvudingrediens.