ÖVER 60 MIN | Enkel

Glass med lemon curd och maräng

Gör enkel citronglass utan glassmaskin! Lemon curd och citronjuice sätter smak på den sötsyrliga hemgjorda glassen, som görs av grädde och kondenserad mjölk. Servera med spröda krossade maränger och du har en magisk dessert att njuta av.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa ihop kondenserad mjölk, hälften av lemon curden och citronjuice. Vänd ner grädden och häll smeten i en form som rymmer ca 1 1/2 l.
  2. Rör ut resten av lemon curden med lite vatten om den är fast. Ringla över glassmeten.
  3. Ställ i frysen minst 6 timmar.
  4. Servera i skålar och toppa med krossad maräng.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
  • 2 dl lemon curd
  • 2 msk färskpressad citronjuice
Till servering
  • krossade maränger