Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Crème brulée med citron

Klassisk dessert med fräsch citrustwist. Bakas i vattenbad i ugnen och svalnar sedan i kylen. Vid servering bränner du av bruléen med en gasolbrännare, så blir det så där härlig knäckigt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Dela och skapa ur vaniljstången. Koka upp grädden, vaniljstången och frön, socker och citronskal. Låt stå 10 minuter. 
  3. Sila och blanda grädden med äggulorna. Fördela smeten i portionsformar ställda i en ugnsform. Fyll på med varmt vatten till ca hälften av formarna. Grädda i mitten av ugnen 40–60 minuter, tills de stannat. Låt svalna och ställ i kylen. 
  4. Strö över ett tunt lager rörsocker och bränn av med gasolbrännare. Servera genast.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 5 äggulor (medium storlek)
  • ca 1 msk rörsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1807 kJ / 432 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept