Crème brulée med citron
Klassisk dessert med fräsch citrustwist. Bakas i vattenbad i ugnen och svalnar sedan i kylen. Vid servering bränner du av bruléen med en gasolbrännare, så blir det så där härlig knäckigt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Ingredienser
6 portioner
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 msk finrivet citronskal
5 äggulor (medium storlek)
ca 1 msk rörsocker
För alla
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1807 KJ / 432 kCal
Fett38 g
Salt0.07 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
Hej, en undran, i ert recept creme brule står det att den kan sparas i 1-2 dygn i kylskåp. Men i receptet creme brulee med citronzest står det Serveras genast! Någon särskild anledning till att just den inte kan sparas i kylskåp?
Héléne
2024-08-21Hejsan! Jo, den bör serveras direkt efter att man har bränt ytan. Om man inte häller på sockret så håller den sig i kylskåpet om man vill förbereda någon dag i förväg. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-21Ser att det står 125 grader celcius. Alla andra recept har 150. Nån speciell anledning till att det är lägre temperatur på detta receptet? Sen ska man blanda grädde, vaniljstång med frön, citroncest OCH socker. I alla andra recept står det att man ska blanda socker och ägg och ha i efter grädden med vaniljstång, citroncest kokat upp och stått 10 minuter. Jag håller på att prova enligt detta receptet så hoppas det blir bra :) Mvh Jean Pierre Du Rietz
Pierre
2023-10-04Hej Jean Pierre! Tack för din kommentar! Det finns olika sätt att laga crème brulée på och det här receptet är ett av många. Hoppas att du tyckte om bruléen! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-05Jag förstår stakars Maximilian tänker men inte efter är det lätt att missa, jobbar själv i köp och håller i kurser för noviser i köket noggrannare texter vore bra. Och varför har Maximilian inte fått något svar det tycker jag är svagt lätt att tappa lusten till matlagning på detta sätt.
Joakim
2023-04-17Hej Joakim och Maximilian! Ni har helt rätt, det var otydligt beskrivet i receptet. Vi har nu förtydligat receptet som Maximilian skriver nedan. Tack för att ni uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-18