ÖVER 60 MIN | Medel

Crème brulée med citron

Klassisk dessert med fräsch citrustwist. Bakas i vattenbad i ugnen och svalnar sedan i kylen. Vid servering bränner du av bruléen med en gasolbrännare, så blir det så där härlig knäckigt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Dela och skapa ur vaniljstången. Koka upp grädden, vaniljstången och frön, socker och citronskal. Låt stå 10 minuter. 
  3. Sila och blanda grädden med äggulorna. Fördela smeten i portionsformar ställda i en ugnsform. Fyll på med varmt vatten till ca hälften av formarna. Grädda i mitten av ugnen 40–60 minuter, tills de stannat. Låt svalna och ställ i kylen. 
  4. Strö över ett tunt lager rörsocker och bränn av med gasolbrännare. Servera genast.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 5 äggulor (medium storlek)
  • ca 1 msk rörsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 1807 kJ / 432 kCal