Lemon posset med hallon

Betyg 4.9 av 5.
54 personer har röstat
9
Lemon posset med hallon

Lemon posset är en brittisk dessert gjord på grädde smaksatt med citron och påminner om italiensk pannacotta men utan gelatin. En krämig efterrätt med perfekt balans mellan syra och sötma som är både löjligt enkel och löjligt god!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Lemon posset med hallon

Ingredienser

6 portioner
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl färskpressad citronjuice

Till servering

1 förp färska hallon (à 125 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
54 personer har röstat

Kommentarer

Så enkelt att göra, svårt att misslyckas med och så härligt lent och gott. Serverar gärna i gamla udda kaffekoppar.

Anna

2024-11-07

Posset serverades i dag, Måltidens dag, som dessert på Östersunds särskilda boenden. I stället för hallon serverades hjortronsås. Delikat!

Eva

2024-10-17

Gjorde den vegansk genom att byta till Oatly visp, superenkel och så god

Kerstin

2024-04-01

Näringsvärde per portion

Energi1710 KJ / 408 kCal
Fett34 g
Salt0.05 g
Kolhydrater25 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Tryfflar med mörk choklad och hallon
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halloncheesecake i glas
Betyg 4.4 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonsaft
Betyg 4.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vispad pannacotta med hallon och havresmul
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nektarin och hallon i glas med råkräm
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Charlotte russe
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga