Lemon posset med hallon
Lemon posset är en brittisk dessert gjord på grädde smaksatt med citron och påminner om italiensk pannacotta men utan gelatin. En krämig efterrätt med perfekt balans mellan syra och sötma som är både löjligt enkel och löjligt god!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
6 portioner
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl färskpressad citronjuice
Till servering
1 förp färska hallon (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1710 KJ / 408 kCal
Fett34 g
Salt0.05 g
Kolhydrater25 g
Protein2 g
Kommentarer
Så enkelt att göra, svårt att misslyckas med och så härligt lent och gott. Serverar gärna i gamla udda kaffekoppar.
Anna
2024-11-07Posset serverades i dag, Måltidens dag, som dessert på Östersunds särskilda boenden. I stället för hallon serverades hjortronsås. Delikat!
Eva
2024-10-17Gjorde den vegansk genom att byta till Oatly visp, superenkel och så god
Kerstin
2024-04-01