Hemgjord lemon curd
Gudomlig hemgjord lemon curd är inte så avancerat att fixa själv. För receptet behöver du citroner, ägg, socker och smör. Underbart att servera till nybakat bröd!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
1 sats
2 äggulor
1 ägg
2 dl strösocker
2 normalstora citroner (1 dl citronjuice)
100 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nämen det här är bara succé!!! Alltså! Va?!? Woaw!!! Men…. Hur länge håller den i kylen? Inte för att den får va kvar mer än i 1 timme om jag har gäster. Men om jag gör den till mig själv som solo artist.. asså? Typ 5 dagar i kyl? Tack för fina recept!!
Erika
2024-07-06Hej Erika! Lemon curden håller i minst 2 veckor i kylen, eventuellt även längre än så. Använd rena redskap när du gör curden och samma sak när du använder curden. Bästa sättet att avgöra hållbarheten är titta, lukta och smaka på den. Vi har inte provat frysa in curden, men vi kan läsa att en av våra kunder har fryst in den med bra resultat. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-08Så lätt, perfekt med porslinskål i sjudande vatten exakt 15 min! O så gott det blev!
Ulla
2024-06-21Använder bara kastrull. Svag värme, vispa hela tiden. Inget vattenbad. Går utmärkt!
Lena
2024-05-23