Hemgjord lemon curd

175
47
Hemgjord lemon curd

Gudomlig hemgjord lemon curd är inte så avancerat att fixa själv. För receptet behöver du citroner, ägg, socker och smör. Underbart att servera till nybakt bröd!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Hemgjord lemon curd

Ingredienser

1 sats
2
normalstora citroner
2
äggulor
1
ägg
2 dl
socker
-
vatten
100 g
smör

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

175

Kommentarer

Margot

2021-04-20

Godaste lemoncurden jag smakat, tog en halv dl mindre socker och 1 1/2 citron, jättebra konsistens. Gjorde som flera här skrivit, bara vispade ihop socker, ägg o gulor snabbt för hand, tillsatte citronsaft och zest , rörde sakta hela tiden i vattenbad, blev tjock o härlig. Kommer aldrig mer att köpa lemon card!!!

Maria

2021-03-30

Superbra recept! Min erfarenhet är att det inte spelar så stor roll hur länge man vispar, men det är absolut inte nödvändigt att vispa länge. Har märkt stor skillnad beroende på storleken på kastrullen - använd en större kastrull så att curden får lite större yta att bli varm mot så går det väldigt mycket fortare för den att tjockna!

Henrik

2021-03-13

Jättebra recept men instruktionerna är otydliga. Var tvungen att göra om den efter att ha läst kommentarerna. Rekommenderar att ni ändrar texten i instruktionerna. ” Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en skål.” till ”Vispa ihop äggulor, ägg och socker för hand i en skål. Det ska inte vispas fluffigt.” Sedan står det ingenstans att det ska ställas in i kylskåpet för att stelna till sig. Det tar ca 30 min innan den blir ”fast” i kylskåpet även om den är krämig efter man värmt upp den och haft i smör. Men den är himmelskt god och verkligen ett bra recept!

Testa liknande recept