Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt
Recept på en oemotståndlig och syrlig citronmoussetårta med passionsfrukt. Du gör den av bland annat mandelmassa, ägg, grädde, citron och passionsfrukter. Gör tårtan i tid, frys in och servera den krämiga efterrätten kall.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004
Ingredienser
12 bitar
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning
4 dl vispgrädde
1/2 msk finrivet citronskal
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
1 dl florsocker
2 äggulor
4 passionsfrukter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1187 KJ / 284 kCal
Fett20 g
Salt0.1 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Kommentarer
Verkar enkelt skall prova snart. Gillar fromage. Skulle nog riva ned mera skal kanske från en halv appelsin också. Ev lite sirap i också...1 msk. .. riva chockad över.
Bertil
2023-07-18Favorittårtan! Så god (om man dubblar mängden citron!). Tårtan gör alltid succé. Blir så vacker om man garnerar den med bär och ätbara blommor. Så praktiskt att den kan göras långt i förväg.
Lena
2023-07-15Knappt godkänd tycker jag. Alldeles för lite citronsmak trots att jag hade i mer både saft och skal. Men kanske tinade jag den för kort stund?? Ser att flera skrivit 30 minuter.
Anna
2023-04-12