Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

(92)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Recept på en oemotståndlig och syrlig citronmoussetårta med passionsfrukt. Du gör den av bland annat mandelmassa, ägg, grädde, citron och passionsfrukter. Gör tårtan i tid, frys in och servera den krämiga efterrätten kall.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • rivet skal och juice av ca 1/2 citron
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 4 passionsfrukter
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. I god tid före festen: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvita.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Vispa grädden hårt. Vispa ner skal och juice från citron, florsocker och äggulor. Bre ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen fram till festdagen (minst 4 timmar).
  5. 30 minuter före servering: Ta fram tårtan.
  6. Dela passionsfrukten och gröp ut fruktköttet med en sked. Häll det över tårtan. Låt tårtan stå framme. Tårtan kan också frysas efter att passionsfrukten lagts på.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer