Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

Recept på en oemotståndlig och syrlig citronmoussetårta med passionsfrukt. Du gör den av bland annat mandelmassa, ägg, grädde, citron och passionsfrukter. Gör tårtan i tid, frys in och servera den krämiga efterrätten kall.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Ingredienser
12 bitar
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning
4 dl vispgrädde
1/2 msk finrivet citronskal
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
1 dl florsocker
2 äggulor
4 passionsfrukter
Gör så här
00:20:00
08:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1187 KJ / 284 kCal
Fett20 g
Salt0.1 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Kommentarer
Vad tror ni, kan man ta lemoncurd för extra citronsmak?
Keshar
2024-12-28Hej Keshar! Då tror jag att det blir bäst om du värmer lemoncurden så att den blir rinnade utan klumpar och sen häller den ovanpå den frysta tårtan så att det blir som ett gelétäcke. Det blir nog både supergott och vackert! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-30Verkar enkelt skall prova snart. Gillar fromage. Skulle nog riva ned mera skal kanske från en halv appelsin också. Ev lite sirap i också...1 msk. .. riva chockad över.
Bertil
2023-07-18Favorittårtan! Så god (om man dubblar mängden citron!). Tårtan gör alltid succé. Blir så vacker om man garnerar den med bär och ätbara blommor. Så praktiskt att den kan göras långt i förväg.
Lena
2023-07-15