Snabbgravad lax, grundrecept

57
2
Snabbgravad lax, grundrecept

Prova ett snabbt sätt att grava lax som både sparar tid och gör fisken saftigare. Fyra timmar är allt som krävs. Genom att låta laxen ligga i en ”gravningsmarinad” får den extra mycket smak, särskilt om du testar någon av de föreslagna smaksättarna.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad lax, grundrecept

Ingredienser

4 portioner
500 g
odlad laxfilé
2 msk
salt
2 msk
socker
1 dl
vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Genom att variera vätskan och lägga till olika kryddor är det enkelt att sätta smak på den snabbgravade laxen. Här är några förslag:

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Anna

2021-02-05

Det blev så gott och bra

Joacim

2020-05-29

Blir inte mkt smak när man snabbgravar, föredrar traditionell grävling.

Näringsvärde per portion

Energi 934 KJ / 224 kCal
Fett 12 g
Salt 6 g
Kolhydrater 3 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept