Snabbgravad lax, grundrecept

Betyg 3.4 av 5.
63 personer har röstat
3
Snabbgravad lax, grundrecept

Prova ett snabbt sätt att grava lax som både sparar tid och gör fisken saftigare. Fyra timmar är allt som krävs. Genom att låta laxen ligga i en ”gravningsmarinad” får den extra mycket smak, särskilt om du testar någon av de föreslagna smaksättarna.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad lax, grundrecept

Ingredienser

4 portioner
500 g  odlad laxfilé
2 msk  salt
2 msk  socker
1 dl  vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Genom att variera vätskan och lägga till olika kryddor är det enkelt att sätta smak på den snabbgravade laxen. Här är några förslag:

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
63 personer har röstat

Kommentarer

Annica, häll lite kokande vatten över skinnsidan på laxen. Det gör att du enkelt kan dra bort skinnet sen.

Johan

2023-06-10

Enkelt men svårt att få bort skinnet

Annica

2022-08-04

Det blev så gott och bra

Anna

2021-02-05

Näringsvärde per portion

Energi934 KJ / 224 kCal
Fett12 g
Salt6 g
Kolhydrater3 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättgravad rosmarinlax
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med dill- och svartpepparolja
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad gravad lax
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättrökt chiligravad lax
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga