Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs

Ta genvägen till saftigt gravad lax med snabbgravning. Fyra timmar i en ”gravningsmarinad” på flädersaft, citronskal, salt och socker är allt som krävs! Kombinera gärna den fläder- och citronsmakande gravlaxen med en örtig dillmajo, sparris och en klick löjrom.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort eventuellt skinn från laxen. 
  2. Blanda salt och socker med flädersaften. Koka upp. Tillsätt citronskalet. Låt svalna.
  3. Häll vätskan i en plastpåse och lägg i laxen. Knyt ihop påsen och skaka/gnid in.
  4. Lägg påsen på ett fat i kylen 4 timmar. Vänd efter halva tiden.
  5. Dillmajonnäs: Blanda ihop majonnäs och dill.
  6. Ta upp laxen och skär i skivor. Servera med majonnäsen, gärna med lättkokt sparris och en klick löjrom.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 dl konc flädersaft
  • 3 msk finrivet citronskal
Dillmajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk finskuren dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1824 kJ / 435 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept