Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
2
Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs

Ta genvägen till saftigt gravad lax med snabbgravning. Fyra timmar i en ”gravningsmarinad” på flädersaft, citronskal, salt och socker är allt som krävs! Kombinera gärna den fläder- och citronsmakande gravlaxen med en örtig dillmajo, sparris och en klick löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g  laxfilé
2 msk  salt
2 msk  socker
1 dl  konc flädersaft
3 msk  finrivet citronskal

Dillmajonnäs

1 dl  majonnäs
2 msk  finskuren dill

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

OBS! Rätt salt är väl viktigt! Går det att använda Seltin? Jodhaltigt salt?

Gunnel

2024-03-08

Hej Gunnel! Här menar vi vanligt salt, med eller utan jod spelar ingen roll i detta receptet. Vi rekommenderar inte seltin då mängden inte kommer att stämma. Hälsningar Niclas.

Redaktionen

2024-03-11

Ska pröva receptet men kan man inte använda gravlaxsås till laxen?

Gunnel

2016-02-19

Näringsvärde per portion

Energi1824 KJ / 435 kCal
Fett34 g
Salt6.24 g
Kolhydrater10 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad gravlax
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lax, grundrecept
Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs
Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga