Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs

14
1
Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs

Ta genvägen till saftigt gravad lax med snabbgravning. Fyra timmar i en ”gravningsmarinad” på flädersaft, citronskal, salt och socker är allt som krävs! Kombinera gärna den fläder- och citronsmakande gravlaxen med en örtig dillmajo, sparris och en klick löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl konc flädersaft
3 msk finrivet citronskal

Dillmajonnäs

1 dl majonnäs
2 msk finskuren dill

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Gunnel

2016-02-19

Ska pröva receptet men kan man inte använda gravlaxsås till laxen?

Näringsvärde per portion

Energi 1824 KJ / 435 kCal
Fett 34 g
Salt 6.24 g
Kolhydrater 10 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden