Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
1
Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs

På bara fyra timmar får du här en gravad lax som både smakar mer och är saftigare än en traditionellt gravad lax. Hemligheten är att snabbgrava i en ”gravningsmarinad”. Här är en asiatisk variant med färsk ingefära och ginger beer. Koriandermajo till blir mums.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl dryck av ginger beer-typ
2 msk riven färsk ingefära

Koriandermajonnäs

1 dl majonnäs
2 msk hackad koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Gjorde EXAKT som det stod i receptet. Blev jätte salt, kunde inte servera laxen. Laxen vägde 517gram med skinnet på, så ngt mindre med skinnet av, 484 gram. Det kan väl inte ändra på proportionerna vid inläggningen ?

Annemarie

2024-03-30

Näringsvärde per portion

Energi1818 KJ / 434 kCal
Fett34 g
Salt6.24 g
Kolhydrater9 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs
Betyg 4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad gravlax
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga