Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs
På bara fyra timmar får du här en gravad lax som både smakar mer och är saftigare än en traditionellt gravad lax. Hemligheten är att snabbgrava i en ”gravningsmarinad”. Här är en asiatisk variant med färsk ingefära och ginger beer. Koriandermajo till blir mums.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl dryck av ginger beer-typ
2 msk riven färsk ingefära
Koriandermajonnäs
1 dl majonnäs
2 msk hackad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1818 KJ / 434 kCal
Fett34 g
Salt6.24 g
Kolhydrater9 g
Protein23 g
Kommentar
Gjorde EXAKT som det stod i receptet. Blev jätte salt, kunde inte servera laxen. Laxen vägde 517gram med skinnet på, så ngt mindre med skinnet av, 484 gram. Det kan väl inte ändra på proportionerna vid inläggningen ?
Annemarie
2024-03-30