Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs

15
0
Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs

På bara fyra timmar får du här en gravad lax som både smakar mer och är saftigare än en traditionellt gravad lax. Hemligheten är att snabbgrava i en ”gravningsmarinad”. Här är en asiatisk variant med färsk ingefära och ginger beer. Koriandermajo till blir mums.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl dryck av ginger beer-typ
2 msk riven färsk ingefära

Koriandermajonnäs

1 dl majonnäs
2 msk hackad koriander

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i ginger beer.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1818 KJ / 434 kCal
Fett 34 g
Salt 6.24 g
Kolhydrater 9 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden