Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad gravad lax

Lax är både nyttigt, gott och lätt att tillaga. Varför inte testa det här uppskattade receptet på grillad och gravad lax? Servera laxen tillsammans med en fräsch potatissallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt pepparkornen i en mortel. Blanda med socker och salt.
  2. Gnid in laxens köttsida med blandningen. Strö på dillen.
  3. Lägg laxen i dubbla plastpåsar. Låt grava 1 dygn i kylen, vänd några gånger under tiden.
  4. Skrapa av en del av dillen och vitpepparn. Skär laxen i portionsbitar.
  5. Lägg laxen med skinnsidan ner på grillen, vänd inte. Eftersom laxen är gravad behöver den bara värmas försiktigt, ca 5 minuter.
  6. Servera gärna tillsammans med potatissallad, se receptet Krämig potatissallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg laxfilé med skinn (fryst i minst 3 dygn)
  • 4 tsk vitpepparkorn
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl salt
  • 1 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?