Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs

Fyra timmar är allt som behövs för att få en saftig gravad lax. En ”gravningsmarinad” med vatten, socker och salt är hemligheten. Här är en rolig variant där lakritspulver ger laxen en sötaktig smak. En syrlig klick citronmajonnäs bryter av perfekt till lakritslaxen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Ingredienser
4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl vatten
1/2 tsk lakritspulver
1/2 msk mortlade fänkålsfrön
Citronmajonnäs
1 dl majonnäs
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1772 KJ / 424 kCal
Fett34 g
Salt6.24 g
Kolhydrater7 g
Protein23 g
Kommentarer
Ska man inte frysa laxen innan?
Lena
2025-04-15Hej Lena! Odlad lax behöver man inte frysa innan den äts rå. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-16Har gjord både lakritslax och gravad lax med wasabi så många gånger, båda otroligt goda. Återkommer på påsk och midsommar bord
Laima
2022-04-06