Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs

Fyra timmar är allt som behövs för att få en saftig gravad lax. En ”gravningsmarinad” med vatten, socker och salt är hemligheten. Här är en rolig variant där lakritspulver ger laxen en sötaktig smak. En syrlig klick citronmajonnäs bryter av perfekt till lakritslaxen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort eventuellt skinn från laxen.
  2. Blanda salt och socker med vattnet. Koka upp. Tillsätt lakritspulver och fänkålsfrön. Låt svalna.
  3. Häll vätskan i en plastpåse och lägg i laxen. Knyt ihop påsen och skaka/gnid in.
  4. Lägg påsen på ett fat i kylen 4 timmar. Vänd efter halva tiden.
  5. Citronmajonnäs: Blanda ihop samtliga ingredienser.
  6. Ta upp laxen och skär i skivor. Servera med majonnäsen, gärna på en bit kavring och några ärtskott på toppen.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk lakritspulver
  • 1/2 msk mortlade fänkålsfrön
Citronmajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1772 kJ / 424 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept