Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs

16
1
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs

Fyra timmar är allt som behövs för att få en saftig gravad lax. En ”gravningsmarinad” med vatten, socker och salt är hemligheten. Här är en rolig variant där lakritspulver ger laxen en sötaktig smak. En syrlig klick citronmajonnäs bryter av perfekt till lakritslaxen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl vatten
1/2 tsk lakritspulver
1/2 msk mortlade fänkålsfrön

Citronmajonnäs

1 dl majonnäs
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 msk färskpressad citronjuice

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Laima

2022-04-06

Har gjord både lakritslax och gravad lax med wasabi så många gånger, båda otroligt goda. Återkommer på påsk och midsommar bord

Näringsvärde per portion

Energi 1772 KJ / 424 kCal
Fett 34 g
Salt 624 g
Kolhydrater 7 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden