Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
1
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs

Fyra timmar är allt som behövs för att få en saftig gravad lax. En ”gravningsmarinad” med vatten, socker och salt är hemligheten. Här är en rolig variant där lakritspulver ger laxen en sötaktig smak. En syrlig klick citronmajonnäs bryter av perfekt till lakritslaxen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl vatten
1/2 tsk lakritspulver
1/2 msk mortlade fänkålsfrön

Citronmajonnäs

1 dl majonnäs
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Har gjord både lakritslax och gravad lax med wasabi så många gånger, båda otroligt goda. Återkommer på påsk och midsommar bord

Laima

2022-04-06

Näringsvärde per portion

Energi1772 KJ / 424 kCal
Fett34 g
Salt6.24 g
Kolhydrater7 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Sotad gravlax
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snapsgravad lax
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålsrubb
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbgravad tataki-lax
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lakritsbollar
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålsstekt lax med vårgrönt och örtsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga