Lättrökt chiligravad lax

Grillad lax är riktig sommarmat och lättrökt chiligravad lax är en ny härlig variant att tillaga. Laxen gravas med socker, röksalt, chiliflakes och enbär. Spännande!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Ingredienser
8 portioner
1800 g laxfilé med skinnet kvar
1 dl socker
1/2 dl röksalt eller vanligt salt
1 msk chiliflakes
2 msk enbär
Gör så här
01:00:00
00:20:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1686 KJ / 403 kCal
Fett24 g
Kommentarer
En klar favorit!!
Peter
2022-07-23Supergod, men jag tar bara halva mängden socker. Dvs lika mycket salt och socker. 👍
Gunilla
2022-02-17Ett enkelt recept och det blir gott. Dock borde ni fixa till översättningen så att texten blir riktig och att även mängden lax blir förståelig. Varför 14/5 kg?
Wanda
2021-09-14Hej Wanda! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det ska vara 1,8 kg laxfilé men tyvärr kan vi inte ange det så i programmet så vi anger 1800 g. Hoppas att det blir tydligare så! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-14