Lättrökt chiligravad lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lättrökt chiligravad lax

Grillad lax är riktig sommarmat och lättrökt chiligravad lax är en ny härlig variant att tillaga. Laxen gravas med socker, röksalt, chiliflakes och enbär. Spännande!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop socker, salt och chiliflakes. Om du använder röksalt behöver det mortlas först. Grovhacka enbären och tillsätt dem.
  2. Gnid in laxens ovan- och undersida med kryddorna. Lägg i en plastpåse. Låt stå i rumsvärme ca 1 timme tills salt- och sockerblandningen löst sig. Ställ in i kylen över natten (blir gott även om den får stå endast ett par timmar).
  3. Se till att grillen inte är alltför het. Lägg laxsidan på ett ark aluminiumfolie med skinnet nedåt på grillen. Sätt på locket och tillaga ca 20 minuter beroende på tjocklek. Det går även att tillaga laxen i ugn i 150°C ca 20 minuter. 
  4. Servera gärna tillsammans med tillbehören Ananas- och chilisalsa, Picklad rödlök, Tomatsalsa och Avokadoröra.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1,8 kg laxfilé med skinnet kvar
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl röksalt eller vanligt salt
  • 1 msk chiliflakes
  • 2 msk enbär
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1686 kJ / 403 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden