Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs
Testa ett nytt sätt att grava lax – på bara fyra timmar! Tack vare att fisken ligger i vätska kommer gravningsprocessen igång snabbare, samtidigt som du får en saftigare lax. Våga smaksätta med apelsinjuice och apelsinskal laxen och bjud med en örtig majo.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl konc apelsinjuice
3 msk finrivet apelsinskal
2 tsk torkad rosmarin
Örtmajonnäs
1 dl majonnäs
2 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1961 KJ / 469 kCal
Fett34 g
Salt6.24 g
Kolhydrater17 g
Protein24 g
Kommentar
Super gott ! Tog saften från en apelsin. I såsen blandade jag hälften majonnäs med creme frachie
Ulrika
2022-12-31