Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs

12
1
Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs

Testa ett nytt sätt att grava lax – på bara fyra timmar! Tack vare att fisken ligger i vätska kommer gravningsprocessen igång snabbare, samtidigt som du får en saftigare lax. Våga smaksätta med apelsinjuice och apelsinskal laxen och bjud med en örtig majo.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl konc apelsinjuice
3 msk finrivet apelsinskal
2 tsk torkad rosmarin

Örtmajonnäs

1 dl majonnäs
2 msk hackad persilja

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Ulrika

2022-12-31

Super gott ! Tog saften från en apelsin. I såsen blandade jag hälften majonnäs med creme frachie

Näringsvärde per portion

Energi 1961 KJ / 469 kCal
Fett 34 g
Salt 624 g
Kolhydrater 17 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden