Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
1
Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs

Testa ett nytt sätt att grava lax – på bara fyra timmar! Tack vare att fisken ligger i vätska kommer gravningsprocessen igång snabbare, samtidigt som du får en saftigare lax. Våga smaksätta med apelsinjuice och apelsinskal laxen och bjud med en örtig majo.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl konc apelsinjuice
3 msk finrivet apelsinskal
2 tsk torkad rosmarin

Örtmajonnäs

1 dl majonnäs
2 msk hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Super gott ! Tog saften från en apelsin. I såsen blandade jag hälften majonnäs med creme frachie

Ulrika

2022-12-31

Näringsvärde per portion

Energi1961 KJ / 469 kCal
Fett34 g
Salt6.24 g
Kolhydrater17 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Snabbgravad lax, grundrecept
Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs
Betyg 4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga