ÖVER 60 MIN | Medel

Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs

Testa ett nytt sätt att grava lax – på bara fyra timmar! Tack vare att fisken ligger i vätska kommer gravningsprocessen igång snabbare, samtidigt som du får en saftigare lax. Våga smaksätta med apelsinjuice och apelsinskal laxen och bjud med en örtig majo.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort eventuellt skinn från laxen.
  2. Blanda salt och socker med apelsinjuicen. Koka upp. Tillsätt apelsinskal och rosmarin. Låt svalna.
  3. Häll vätskan i en plastpåse och lägg i laxen. Knyt ihop påsen och skaka/gnid in.
  4. Lägg påsen på ett fat i kylen 4 timmar. Vänd efter halva tiden.
  5. Örtmajonnäs: Blanda ihop majonnäs och persilja.
  6. Ta upp laxen och skär i skivor. Servera med majonnäsen och gärna en sallad med tunt, hyvlad fänkål smaksatt med olivolja, färskpressad citronjuice, salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 dl konc apelsinjuice
  • 3 msk finrivet apelsinskal
  • 2 tsk torkad rosmarin
Örtmajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk hackad persilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1961 kJ / 469 kCal