Lättgravad rosmarinlax

4
1
Lättgravad rosmarinlax

Denna gravade lax lättgravas först och steks sedan hastigt så att den får färg. Det kan man göra i god tid eftersom laxen ska serveras kall. Laxen blir mycket saftig när man gör så här.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Lättgravad rosmarinlax

Ingredienser

10 portioner
1 bit skinn- och benfri laxfilè à ca 1 kg
4 msk salt
4 msk socker
2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 msk hackad, färsk rosmarin
1 msk olja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Ghita

2005-12-25

Supergod. Mycket lättlagad uppskattad rätt som kan lagas dagen före fest. Glöm bara inte att inhandla laxen så att den hinner frysas i 3 dygn.