Lättgravad rosmarinlax

Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lättgravad rosmarinlax

Denna gravade lax lättgravas först och steks sedan hastigt så att den får färg. Det kan man göra i god tid eftersom laxen ska serveras kall. Laxen blir mycket saftig när man gör så här.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Lättgravad rosmarinlax

Ingredienser

10 portioner
1 bit skinn- och benfri laxfilé à ca 1 kg
4 msk salt
4 msk socker
2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 msk hackad, färsk rosmarin
1 msk olja

Gör så här

06:00:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat

Kommentar

Supergod. Mycket lättlagad uppskattad rätt som kan lagas dagen före fest. Glöm bara inte att inhandla laxen så att den hinner frysas i 3 dygn.

Ghita

2005-12-25

Testa liknande recept

Snapsgravad lax
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snabbgravad lax, grundrecept
Betyg 3.5 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad gravad lax
Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lättrökt chiligravad lax
Betyg 4.6 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad