Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lättgravad rosmarinlax

Denna gravade lax lättgravas först och steks sedan hastigt så att den får färg. Det kan man göra i god tid eftersom laxen ska serveras kall. Laxen blir mycket saftig när man gör så här.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frys laxen i minst tre dygn. Låt den tina. Dela laxen i 2 delar.
  2. Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över laxbitarna på båda sidor och lägg ihop dem. Låt dem ligga i en stor plastpåse i kylen 6-8 timmar.
  3. Skölj av och torka laxbitarna med hushållspapper. Strö över rosmarin.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek laxen ca 1 minut på varje sida. Låt den kallna.
  5. Skär laxen i 2 cm tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 bit skinn- och benfri laxfilè à ca 1 kg
  • 4 msk salt
  • 4 msk socker
  • 2 tsk grovkrossad svartpeppar
  • 1 msk hackad, färsk rosmarin
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan