Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs

Med hjälp av en ”gravningsmarinad” gör du gravad lax på bara fyra timmar. Blanda bara valfri vätska, salt och socker. Här är det japansk soja som ger laxen en djupare sälta med asiatisk känsla. Majonnäs smaksatt med wasabi förstärker det asiatiska smaktänket.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort eventuellt skinn från laxen.
  2. Blanda salt och socker med sojan. Koka upp. Låt svalna.
  3. Häll vätskan i en plastpåse och lägg i laxen. Knyt ihop påsen och skaka/gnid in.
  4. Lägg påsen på ett fat i kylen 4 timmar. Vänd efter halva tiden.
  5. Wasabimajonnäs: Blanda ihop majonnäs och wasabi.
  6. Ta upp laxen och skär i skivor. Servera med majonnäsen och gärna en fräsch algsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 dl japansk soja
Wasabimajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk wasabi på tub
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1849 kJ / 442 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept