Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs

22
1
Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs

Med hjälp av en ”gravningsmarinad” gör du gravad lax på bara fyra timmar. Blanda bara valfri vätska, salt och socker. Här är det japansk soja som ger laxen en djupare sälta med asiatisk känsla. Majonnäs smaksatt med wasabi förstärker det asiatiska smaktänket.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g
laxfilé
2 msk
salt
2 msk
socker
1 dl
japansk soja

Wasabimajonnäs

1 dl
majonnäs
1 msk
wasabi på tub

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Cristina

4/5/2015

Lätt att göra. Fantastiskt god, med eller utan wasabin.

Näringsvärde per portion

Energi 1849 KJ / 442 kCal
Fett 34 g
Salt 6.24 g
Kolhydrater 9 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept