Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs

27
3
Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs

Med hjälp av en ”gravningsmarinad” gör du gravad lax på bara fyra timmar. Blanda bara valfri vätska, salt och socker. Här är det japansk soja som ger laxen en djupare sälta med asiatisk känsla. Majonnäs smaksatt med wasabi förstärker det asiatiska smaktänket.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl japansk soja

Wasabimajonnäs

1 dl majonnäs
1 msk wasabi på tub

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Annelie

2022-06-23

Världens bästa-så uppskattad

Laima

2022-04-06

Otroligt god och mycket lätt att göra! Har gjort den till både påsk och midsommar på mångas begäran

Cristina

2015-04-05

Lätt att göra. Fantastiskt god, med eller utan wasabin.

Näringsvärde per portion

Energi 1849 KJ / 442 kCal
Fett 34 g
Salt 624 g
Kolhydrater 9 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden