Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs
Snabbgrava lax på fyra timmar med hjälp av en marinad som får gravningsprocessen att komma igång kvickt. Här är en variant med lingondryck som ger en bärig underton och kinesisk sichuanpeppar med kittlande pepparsmak. En sesammajo passar fint till!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl konc lingondricka
1 msk mortlad sichuanpeppar (eller 1/2 msk rosépeppar och 1/2 msk chiliflakes, för 4 portioner)
Sesammajonnäs
1 dl majonnäs
1 msk sesamolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1212 KJ / 290 kCal
Fett26 g
Salt6.24 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g
Kommentarer