Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Snabbgrava lax på fyra timmar med hjälp av en marinad som får gravningsprocessen att komma igång kvickt. Här är en variant med lingondryck som ger en bärig underton och kinesisk sichuanpeppar med kittlande pepparsmak. En sesammajo passar fint till!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort eventuellt skinn från laxen.
  2. Blanda salt och socker med lingondrycken. Koka upp. Tillsätt sichuanpeppar eller rosépeppar och chiliflakes. Låt svalna.
  3. Häll vätskan i en plastpåse och lägg i laxen. Knyt ihop påsen och skaka/gnid in.
  4. Lägg påsen på ett fat i kylen 4 timmar. Vänd efter halva tiden.
  5. Sesammajonnäs: Blanda ihop majonnäs och sesamolja.
  6. Ta upp laxen och skär i skivor. Servera med majonnäsen, gärna på en bit knäcke med späda salladsskott.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt knäckebröd.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 dl konc lingondricka
  • 1 msk mortlad sichuanpeppar (eller 1/2 msk rosépeppar och 1/2 msk chiliflakes, för 4 portioner)
Sesammajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sesamolja
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1212 kJ / 290 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept