Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Betyg 3.7 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Snabbgrava lax på fyra timmar med hjälp av en marinad som får gravningsprocessen att komma igång kvickt. Här är en variant med lingondryck som ger en bärig underton och kinesisk sichuanpeppar med kittlande pepparsmak. En sesammajo passar fint till!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl konc lingondricka
1 msk mortlad sichuanpeppar (eller 1/2 msk rosépeppar och 1/2 msk chiliflakes, för 4 portioner)

Sesammajonnäs

1 dl majonnäs
1 msk sesamolja

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.38 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1212 KJ / 290 kCal
Fett26 g
Salt6.24 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Lingonbål
Betyg 2.9 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Alkoholfri negroni med lingon
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lingonbellini
Betyg 2.9 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Apelsin- och sichuangravad lax
Betyg 3.7 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lingonsill med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Aquapolitan
Betyg 3 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad