Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

34
0
Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Snabbgrava lax på fyra timmar med hjälp av en marinad som får gravningsprocessen att komma igång kvickt. Här är en variant med lingondryck som ger en bärig underton och kinesisk sichuanpeppar med kittlande pepparsmak. En sesammajo passar fint till!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl konc lingondricka
1 msk mortlad sichuanpeppar (eller 1/2 msk rosépeppar och 1/2 msk chiliflakes, för 4 portioner)

Sesammajonnäs

1 dl majonnäs
1 msk sesamolja

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt knäckebröd.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1212 KJ / 290 kCal
Fett 26 g
Salt 6.24 g
Kolhydrater 9 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden