Snabbgravad lax, grundrecept

Prova ett snabbt sätt att grava lax som både sparar tid och gör fisken saftigare. Fyra timmar är allt som krävs. Genom att låta laxen ligga i en ”gravningsmarinad” får den extra mycket smak, särskilt om du testar någon av de föreslagna smaksättarna.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Gör så här
04:00:00
Genom att variera vätskan och lägga till olika kryddor är det enkelt att sätta smak på den snabbgravade laxen. Här är några förslag:
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi934 KJ / 224 kCal
Fett12 g
Salt6 g
Kolhydrater3 g
Protein27 g
Kommentarer
6 stJag vill gärna ha dillsmak på min gravade lax. Kan jag lägga i dill i den avsvalnade vätskan? /susanne
Susanne
Hej Susanne! Det fungerar utmärkt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Den blev jättebra, len och mjuk i smaken, ett riktigt bra recept.
Monika
Ok, jag har hört att man måste frysa ner laxen innan för att ta bort bakterier tydligen annars om man äter den så blir man sjuk stämmer det???
Roman
Hej Roman! Laxen som vi köper i butik nu för tiden behöver vi inte frysa enligt Livsmedelsverket. Så det är bara att sätta igång! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket