Kummingravad lax

1
1
Kummingravad lax

Gott och spännande recept på gravad lax med smak av kummin och citroner. Denna goda kummingravade lax serveras med gravlaxsås och blir kanske ett nytt och intressant inslag på just ditt julbord.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Kummingravad lax

Ingredienser

8 portioner
4 frysta laxfilèer (à ca 140 g)
2 msk salt
2 msk socker
1 msk hel kummin
rivet skal från 1/2 citron
5 vitpepparkorn
citron till garnering
dill till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Lax som gravas ska frysas, antingen före eller efter gravningen, enligt Livsmedelsverket.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Hans

2005-03-23

Använd lite mindre kumminmängd än det angivna