Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kummingravad lax

Gott och spännande recept på gravad lax med smak av kummin och citroner. Denna goda kummingravade lax serveras med gravlaxsås och blir kanske ett nytt och intressant inslag på just ditt julbord.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvtina laxen och skär den i tunna skivor. Lägg ut skivorna på ett fat.
  2. Blanda salt och socker med kummn och citronskal. Krossa vitpepparkornen lätt och blanda med salt- och sockerblandningen. Strö den över laxen och ställ laxen kallt i två dygn.
  3. Häll av den lag som ev bildats och lägg upp laxen på ett rent fat. Garnera med citronklyftor och dillkvistar. Servera laxen med gravlaxsås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Lax som gravas ska frysas, antingen före eller efter gravningen, enligt Livsmedelsverket.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 frysta laxfilèer (à ca 140 g)
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 msk hel kummin
  • rivet skal från 1/2 citron
  • 5 vitpepparkorn
  • citron till garnering
  • dill till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?