Kummingravad lax

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Kummingravad lax

Gott och spännande recept på gravad lax med smak av kummin och citroner. Denna goda kummingravade lax serveras med gravlaxsås och blir kanske ett nytt och intressant inslag på just ditt julbord.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Kummingravad lax

Ingredienser

8 portioner
4   frysta laxfilèer (à ca 140 g)
2 msk  salt
2 msk  socker
1 msk  hel kummin
rivet skal från 1/2   citron
5   vitpepparkorn
citron till garnering
dill till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Lax som gravas ska frysas, antingen före eller efter gravningen, enligt Livsmedelsverket.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Använd lite mindre kumminmängd än det angivna

Hans

2005-03-23

Testa liknande recept

Grillad gravad lax
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgravad lax
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppargravad lax med ägg och gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lax, grundrecept
Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad filé med äppelsallad
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga