Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppelgravad lax

Ett enkelt och gott recept på gravad lax med smak av äpple. Servera den gravade laxen tillsammans med en god sås och potatis. Passar utmärkt att ställa fram på julbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär äpplet i fina strimlor. Blanda med citronjuice.
  2. Blanda peppar med salt och socker. Lägg laxen i dubbla plastpåsar. Gnid in laxen med calvados eller äppeljuice och salt- och sockerblandningen. Fördela äppelstrimlorna och citronjuice på fiskens köttsida.
  3. Knyt ihop och låt ligga i kylen ca 2 dygn, vänd påsen några gånger.
  4. Ta fram laxen och skrapa bort äppelstrimlorna. Skär laxen i tunna skivor. Serveras gärna till Rostad mandel- och senapssås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Skiva gravlaxen och förvara i frysen med plastfolie mellan skivorna. Sedan är det bara att ta fram och tina så många skivor man behöver.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 syrliga äpplen (t ex granny smith)
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 10 vitpepparkorn (grovkrossade)
  • 6 msk salt
  • 1 1/3 dl socker
  • 1 kg benfri laxfilé (fryst i minst 2 dygn, tinad)
  • 2 msk Calvados eller konc äppeljuice (2 msk juice motsvarar 4 msk konc äppeljuice)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?