Äppelgravad lax
Ett enkelt och gott recept på gravad lax med smak av äpple. Servera den äppelgravade laxen på buffébordet till jul, påsk eller midsommar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
6 portioner
2 syrliga äpplen (t ex granny smith, rubinola eller ingrid marie)
1 dl färskpressad citronjuice
10 mortlade vitpepparkorn
1 dl salt
1 dl socker
1 kg odlad laxfilé med skinn
2 msk calvados eller konc äppeljuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott och fräscht med äppelbitarna, så dem serverar vi gärna till laxen. Men det blev för salt i min smak och saltet dominerade lite för mycket så äppelsmaken i själva laxen knappt märks. Nästa gång minskar jag mängden salt/socker mängd och ökar lite på äppeljuicenmängden.
Cecilia
2021-12-08