Äppelgravad lax

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Äppelgravad lax

Ett enkelt och gott recept på gravad lax med smak av äpple. Servera den äppelgravade laxen på buffébordet till jul, påsk eller midsommar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Äppelgravad lax

Ingredienser

6 portioner
2   syrliga äpplen (t ex granny smith, rubinola eller ingrid marie)
1 dl  färskpressad citronjuice
10   mortlade vitpepparkorn
1 dl  salt
1 dl  socker
1 kg  odlad laxfilé med skinn
2 msk  calvados eller konc äppeljuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet har uppdaterats november 2021.

Gör så här

Tips

Hållbarhet: ca 1 vecka i kyl eller skiva gravlaxen och förvara i frysen med plastfolie mellan skivorna. Sedan är det bara att ta fram och tina så många skivor man behöver.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott och fräscht med äppelbitarna, så dem serverar vi gärna till laxen. Men det blev för salt i min smak och saltet dominerade lite för mycket så äppelsmaken i själva laxen knappt märks. Nästa gång minskar jag mängden salt/socker mängd och ökar lite på äppeljuicenmängden.

Cecilia

2021-12-08

Testa liknande recept

Grillad gravad lax
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppargravad lax med ägg och gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgranité
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad filé med äppelsallad
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpaket med calvados och kanel
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga