Äppelgravad lax

6
1
Äppelgravad lax

Ett enkelt och gott recept på gravad lax med smak av äpple. Servera den äppelgravade laxen på buffébordet till jul, påsk eller midsommar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Äppelgravad lax

Ingredienser

6 portioner
2 syrliga äpplen (t ex granny smith, rubinola eller ingrid marie)
1 dl färskpressad citronjuice
10 mortlade vitpepparkorn
1 dl salt
1 dl socker
1 kg odlad laxfilé med skinn
2 msk Calvados eller konc äppeljuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet har uppdaterats november 2021.

Gör så här

Tips

Hållbarhet: ca 1 vecka i kyl eller skiva gravlaxen och förvara i frysen med plastfolie mellan skivorna. Sedan är det bara att ta fram och tina så många skivor man behöver.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Cecilia

2021-12-08

Gott och fräscht med äppelbitarna, så dem serverar vi gärna till laxen. Men det blev för salt i min smak och saltet dominerade lite för mycket så äppelsmaken i själva laxen knappt märks. Nästa gång minskar jag mängden salt/socker mängd och ökar lite på äppeljuicenmängden.