Skinklindad färskpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skinklindad färskpotatis

Skinklindad färskpotatis är ett utsökt och gott recept som räcker till många. Potatisarna lindas in i var sin skiva av parmaskinka och grillas lätt innan de läggs upp på ett fat på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och tvätta färskpotatisar. Koka i lättsaltat vatten i 8-10 minuter. Häll av vattnet, låt potatisen svalna så att du kan ta i den.
  2. Rulla in varje potatis i en tunn skiva parmaskinka.
  3. Sätt ugnen på 200°C, grill.
  4. Häll olivoljan i en långpanna, lägg i potatisen. "Grilla" i ugnens mitt i ca 20 minuter, skaka pannan då och då så att alla blir jämnt bruna.
  5. Strö över lite salt och sätt i grillspett eller tandpetare. Lägg upp i skål eller på ett stort fat.
  6. Servera gärna tillsammans med de andra bufférätterna, se recepten Ostgratinerad zucchini, Cocktailtomater med ost, Grillade potatisbåtar, Tomataioli, Potatis- och paprikasoppa och Matiga, fyllda bröd.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

En god skinka är ett måste för att den här rätten ska bli riktigt bra. Du kan förbereda genom att koka potatisen dagen innan. Tidigt nästa dag kan du linda in dem i skinka och förvara svalt. Grilla dem strax innan gästerna kommer.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 25 färskpotatisar
  • salt
  • 25 bitar parmaskinka
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan