Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade potatisbåtar

Läckra och goda grillade potatisbåtar som passar utmärkt till buffébordet. Båtarna består av stora fasta potatisar eller bakpotatisar som delats i lagom stora bitar och sedan penslats med paprikapulver och olja innan de grillas.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta potatisen och koka den med skalet på i ca 20 minuter.
  2. Häll av vattnet, torka av potatisen och låt den svalna.
  3. Klyfta potatisen i lagom stora "båtar".
  4. Sätt ugnen på 250°C, grill.
  5. Blanda paprikapulver och olja. Pensla potatisbåtarna och lägg dem i en långpanna med lite olja i om du tänker grilla dem i ugnen under grillelementet. De behöver 6-8 minuter för att få bra färg. Grillas de över en glödbädd räcker det med ca 5 minuter.
  6. Sätt i grillspett eller tandpetare när de är klara och placera båtarna på ett generöst fat.
  7. Servera gärna tillsammans med de andra bufférätterna, se recepten Skinkinlindad färskpotatis, Ostgratinerad zucchini, Cocktailtomater med ost, Tomataioli, Potatis- och paprikasoppa och Matiga, fyllda bröd.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 8 bakpotatisar eller stora fasta potatisar
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 dl olivolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan