Matiga fyllda bröd

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
3
Matiga fyllda bröd

Matiga fyllda bröd tillagar du relativt enkelt själv med hjälp av detta underbara recept på matbröd. Brödens fyllning kan vara mild med skinka och örter eller så provar du en hetare variant med mozzarellaost och salami - vilken föredrar du?

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Matiga fyllda bröd

Ingredienser

2 stora bröd
75 g  smör eller margarin
5 dl  mjölk
50 g  jäst
2 tsk  salt
2 msk  honung
13 dl  vetemjöl

Fyllning/ stark smak

200 g  skivad salami
1 dl  skivade oliver
1/2 dl  basilikablad
2   mozzarella

Fyllning/ mild smak

200 g  rökt eller kokt skinka
3   tomater
3 dl  riven lagrad ost
1/2 dl  örter eller fryst basilika eller provensalska örter (1/2 dl örter motsvarar 1 paket basilika eller provensalska örter, à ca 35 g)

Garnering

grovsalt

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott bröd. Sedan 10 år tillbaka har jag bakat detta bröd till midsommar och det är mycket uppskattat av alla, gammal som ung.

Cecilia

2016-06-21

Min 15-åriga dotter kan inte sluta äta..jätte gott!

Ulla

2012-07-24

Man kan ju komponera brödet med vad man själv vill det gjorde jag. T ex vitlök, rödlöksringar, parmaskinka, mögelost ja det är fantasin som sätter gränsen!

Anette

2005-07-09

Testa liknande recept

Italiensk picknickmacka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fylld brieost
Betyg 2.4 av 5.
107 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtpaj från Toscana
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salami- och ostfylld fläskfilé
Betyg 4 av 5.
58 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mozzarella- och salamipizza
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salamipasta med sockerärter och mozzarella
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga