Matiga fyllda bröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Matiga fyllda bröd

Matiga fyllda bröd tillagar du relativt enkelt själv med hjälp av detta underbara recept på matbröd. Brödens fyllning kan vara mild med skinka och örter eller så provar du en hetare variant med mozzarellaost och salami - vilken föredrar du?

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 stora bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, ca 37°C.
  2. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt degspadet. Sätt till salt, honung och det mesta av mjölet.
  3. Arbeta degen så att den känns smidig, låt degen jäsa under bakduk på varm och dragfri plats i ca 45 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar (för 2 bröd).
  5. Kavla ut varje degboll till en 1/2 cm tjock platta, ca 30 x 35 cm. Lägg ut salami eller skinka på degplattan.
  6. Halvera oliverna eller skiva tomaterna och strö över.
  7. Skiva mozzarellan och fördela över brödet eller strö över riven ost.
  8. Lägg på örtkryddor. Rulla samman som en rulltårta från långsidan.
  9. Forma till 2 avlånga bröd (för 2 bröd), lägg på smord eller bakplåtspappersklädd plåt med skarven nedåt.
  10. Jäs bröden övertäckta på varm och dragfri plats i ca 20 minuter.
  11. Sätt ugnen på 250°C.
  12. Snitta med en vass kniv i bröden och strö över lite grovt salt.
  13. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen till 200°C och fortsätt grädda i ca 25 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.
  14. Servera gärna tillsammans med de andra bufférätterna, se recepten Skinkinlindad färskpotatis, Ostgratinerad zucchini, Cocktailtomater med ost, Grillade potatisbåtar, Potatis- och paprikasoppa och Tomataioli.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 2 stora bröd
  • 75 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 13 dl vetemjöl
Fyllning/ stark smak
  • 200 g skivad salami
  • 1 dl skivade oliver
  • 1/2 dl basilikablad
  • 2 mozzarellaostar
Fyllning/ mild smak
  • 200 g rökt eller kokt skinka
  • 3 tomater
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 1/2 dl örter eller fryst basilika eller provensalska örter (1/2 dl örter motsvarar 1 paket basilika eller provensalska örter, à ca 35 g)
Garnering
  • grovsalt
Lägg till i inköpslistan