Matiga fyllda bröd
Matiga fyllda bröd tillagar du relativt enkelt själv med hjälp av detta underbara recept på matbröd. Brödens fyllning kan vara mild med skinka och örter eller så provar du en hetare variant med mozzarellaost och salami - vilken föredrar du?
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001
Ingredienser
2 stora bröd
75 g smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk honung
13 dl vetemjöl
Fyllning/ stark smak
200 g skivad salami
1 dl skivade oliver
1/2 dl basilikablad
2 mozzarella
Fyllning/ mild smak
200 g rökt eller kokt skinka
3 tomater
3 dl riven lagrad ost
1/2 dl örter eller fryst basilika eller provensalska örter (1/2 dl örter motsvarar 1 paket basilika eller provensalska örter, à ca 35 g)
Garnering
grovsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott bröd. Sedan 10 år tillbaka har jag bakat detta bröd till midsommar och det är mycket uppskattat av alla, gammal som ung.
Cecilia
2016-06-21Min 15-åriga dotter kan inte sluta äta..jätte gott!
Ulla
2012-07-24Man kan ju komponera brödet med vad man själv vill det gjorde jag. T ex vitlök, rödlöksringar, parmaskinka, mögelost ja det är fantasin som sätter gränsen!
Anette
2005-07-09