Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillade isterband med potatissallad

Här är ett uppdaterat recept på en svensk klassiker, grillade isterband med potatissallad. Du grillar isterbanden eller steker i ugn och serverar med en fräsch och krispig potatissallad med sparris, rädisor, ruccola och basilika. Otroligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ev ugnen på 175°C .
  2. Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
  3. Koka sparrisen al dente, ca 2 minuter, i saltat vatten. Kyl i kallt vatten.
  4. Skär potatisen i bitar och lägg i en stor skål. Skär sparrisen i mindre bitar. Blanda med potatisen.
  5. Skiva rädisorna grovt och blanda i dem. Vänd ner sallad och örtkryddor.
  6. Blanda vitvinsvinäger, olivolja, salt och peppar. Blanda väl och häll över salladen.
  7. Skär snitt tvärs över på korvarna. Grilla eller ugnslaga i 15 minuter. Servera med potatissalladen.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i korven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färskpotatis
  • 1 knippe färsk sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 2 dl plockad ruccola
  • ca 1 dl färsk, plockad basilika
  • 1 - ev 1 1/2 msk plockad dragon och timjan
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 isterband
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2218 kJ / 530 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer