Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostgratinerad zucchini

Ostgratinerad zucchini är ett underbart recept som passar utmärkt både till vardagsmiddagen och till buffébordet. Zucchinin fylld med zucchinikött, crème fraiche, finriven parmesan, vitlök, fransk senap och timjan gratineras i ugn.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj zucchini. Dela dem i ca 2 cm tjocka skivor. Gröp ur det mittersta med en sked och spara. Gör inte hål rakt igenom.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman zucchinikött, crème fraiche, finriven parmesan, vitlök, fransk senap och finhackad timjan till en slät smet i mixer eller med en gaffel.
  4. Bre blandningen på zucchiniskivorna och gratinera i ugnens mitt i ca 15 minuter.
  5. Servera gärna tillsammans med de andra bufférätterna, se recepten Skinkinlinad färskpotatis, Cocktailtomater med ost, Grillade potatisbåtarTomataioli, Potatis- och paprikasoppa och Matiga, fyllda bröd.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E 1105, lysozym.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 zucchini (gärna hälften gröna och hälften gula)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • 75 g finriven parmesanost
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 tsk finhackad timjan
Lägg till i inköpslistan