Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Bruschetta med marinerad kronärtskocka och parmaskinka

Klassisk bruschetta med annorlunda topping. Smakrika basilikablad blandas med örtmarinerade kronärtskockor och placeras på det ugnsrostade lantbrödet ackompanjerat av krämig färskost och salt parmaskinka. Förträfflig förrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 200°C.
  2. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Skeda över lite av oljan från kronärtskockorna. Ställ in i ugnen tills tomaterna fått fin färg. Salta lätt.
  3. Rosta brödskivorna. Strimla eller riv basilikabladen. Blanda kronärtskockorna med basilikan och skeda detta över bröden.
  4. Fördela parmaskinkan över. Klicka på färskosten. Garnera med tomaterna.
  5. Servera med en kall sommarsoppa som t ex Gazpacho eller en stor grön sallad. Meloner med lite rostade valnötter strött över är gott som dessert.

I näringsberäkningen ingår klar grönsakssoppa och den föreslagna desserten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 burk örtmarinerade kronärtskockor
  • 4 rejäla skivor bondbröd
  • ca 1/2 dl basilikablad
  • 1 paket parmaskinka (à ca 80 g)
  • 4 msk färskost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2280 kJ / 545 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden