Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Tre goda silltapas

Tre smarriga silltapas att servera både till vardags och fest! Imponera med en het silltaco eller en twist på mer klassiska smaker till sill som brynt smör och potatis. Här finns något för alla smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Matjes på sked: Häll av matjessillen i ett durkslag. Lägg äggen i kokande vatten. Koka i 8 minuter och låt svalna. Finhacka silverlöken. Stek i lite av smöret tills löken blir mjuk i en kastrull. Ta upp och lägg i en bunke.
  2. Bryn restan av smöret så att det blir gyllene.
  3. Vispa crème fraichen så att den blir hård (den blir först lös men fortsätt vispa tills den hårdnar), skär gräslöken fint och vänd ner i crème fraichen. Riv osten grovt .
  4. Skär äggen i lagom stora bitar och lägg i något passande, t.ex. i en sked. Lägg därefter på osten, löken och sillen, toppa med crème fraichen och ringla över det brynta smöret.
  5. Sillpotatis: Koka potatisen med skal och låt svalna. Dela potatisen på hälften och lägg på ett fat.
  6. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet.
  7. Vispa crème fraichen så att den blir hård och vänd ner citronskalet från citronen.
  8. Dela löken och skär löken så tunt som det går eller använd en mandolin, marinera i citronsaft och lite salt, låt ligga i ca 15 minuter.
  9. Lägg sillbitar på potatishalvorna, spritsa på créme fraichen, lägg på löken och toppa med lite dill. Klar att severas!
  10. Silltaco: Häll av sillen i ett durkslag dela i 1 cm stora bitar. Dela tortillabröden i mindre bitar eller stansa ut med en stansring på ca 10 cm.
  11. Skölj och dela salladen i mindre bitar, skala gurka och ta bort kärnhuset skär i 2 cm bitar. Klipp krassen.
  12. Montera ihop tacon; ta en bit tortillabröd, lägg på en klick srirachamajonäs, sallad, gurka, sill och toppa med en klick srirachamajonäs och till sist krasse.

För alla

Matjes på sked:
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Sillpotatis:
Kontrollera noga innehållet i sillen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Silltaco:
Kontrollera noga innehållet i srirachamajonnäsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri tortilla.

Recept och bild i samarbete med Abba.

Näringsberäkningen är per portion.

Ingredienser

Portioner: 6
Matjes på sked
  • 200 g klassisk matjessill
  • 3 ägg
  • 1 silverlök
  • 100 g smör (till stekning av lök och att bryna)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
  • 50 g prästost
Sillpotatis
  • 6 små mandel- eller färskpotatisar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • 1 liten rödlök
  • 240 g valfri sill (t ex fransk löksill eller ingefära & lime)
  • ca 1 msk små dillkvistar
Silltaco
  • 420 g 5-minuterssill i filéer
  • ca 4 medium tortillabröd
  • 1 litet romansalladshuvud eller gemsallad
  • 50 g smörgåskrasse
  • 1 liten gurka
  • srirachamajonnäs
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2983 kJ / 713 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer