Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Potatis- och paprikasoppa

Potatis- och paprikasoppa har en härligt god smak och passar perfekt till buffébordet. Soppans goda smak kommer från potatis, paprika, lök och färsk rosmarin. Denna smaskiga soppa garneras med brödkrutonger.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skala och tärna potatisen.
  2. Hetta upp oljan i en rymlig gryta. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Låt allt fräsa i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt buljong, rosmarin, socker samt tomatpuré. Låt koka upp.
  4. Tillsätt potatisen och låt allt koka på svag värme under lock i ca 20 minuter.
  5. Mixa soppan i en matberedare, häll över i grytan och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan garnerad med brödkrutonger samt lite färsk rosmarin och en paprikabit.
  7. Servera gärna tillsammans med de andra bufférätterna, se recepten Skinkinlindad färskpotatis, Ostgratinerad zucchini, Cocktailtomater med ost, Grillade potatisbåtar, Tomataioli och Matiga, fyllda bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Uteslut brödkrutongerna eller använd bröd som passar vid ev allergi.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 medelstora röda paprikor
  • 6 potatisar (6 st motsvarar ca 500 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1/2 tsk socker
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Garnering
  • brödkrutonger
  • färsk rosmarin
  • tunt strimlad röd paprika
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer