Tomataioli

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Tomataioli

Med hjälp av detta recept tillagar du en delikat aioli med tomater, citronjuice och vitlök. Tomataiolin tillagar du snabbt och enkelt och passar perfekt på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Tomataioli

Ingredienser

10 portioner
5   vitlöksklyftor
4   äggulor
1/2 dl  pressad citronjuice
4 dl  olivolja
16   soltorkade tomater i olja

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Olivoljan ska inte vara jungfrulig! Har lärt mig det efter att jag flyttat till Barcelona. En olivolja med låg syrehalt ska det vara för en all-i-oli. Allioli är katalanska och betyder just vitlök-och-olja

Stellan

2021-03-12

Testa liknande recept

Rapsaioli
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Två sorters majonnäs
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisaioli med sesam och chili
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparriscrisp
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ruccola- och fänkålsaioli
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lime- och chiliaioli
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga