Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomataioli

Med hjälp av detta recept tillagar du en delikat aioli med tomater, citronjuice och vitlök. Tomataiolin tillagar du snabbt och enkelt och passar perfekt på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Lägg vitlök och äggulor i matberedarskålen. Tillsätt pressad citronjuice och mixa samman.
  2. Tillsätt olivoljan i en fin stråle. När all olja är tillsatt är aiolin tjock och fin. Häll över i en skål.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar och blanda ner i aiolin.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 5 vitlöksklyftor
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl pressad citronjuice
  • 4 dl olivolja
  • 16 soltorkade tomater i olja
Lägg till i inköpslistan