Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rostade grönsaker

Grundrecept på rostade grönsaker i ugn. Här har vi fyllt plåten med auberginer, zucchini och röda paprikor, men grönsakerna kan varieras i oändlighet. Perfekt som tillbehör, som grund till en härlig sallad eller som bas i en mustig gryta.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär aubergine och zucchini i 1/2 cm tjocka skivor. Dela och kärna ur paprikan, skär i bitar.
  3. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter. Rör om då och då. 
  4. Kyl snabbt ner det du inte använder direkt och förvara i tättslutande burk. Och använd en annan dag till t ex Pastagratäng med rostade grönsaker och mozzarella, Pitabröd med köttbullar och myntayoghurt, Bönstroganoff med ris eller Köttbullar i tomatsås med rostade grönsaker och pasta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproten och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 auberginer (à 300 g)
  • 2 zucchini (à 300 g)
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 164 kJ / 39 kCal