UNDER 45 MIN | Medel

Grillade grönsaksspett med sting

Grillade grönsaksspett piffar upp vilken grilltallrik som helst och med den röda paprikan i fokus blir det en härlig färgklick. I receptet som presenteras nedan oljas grönsakerna in med både parikapulver och sambal oelek, som i sin tur förhöjer smakerna i denna fina grönsaksblandning.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg grillspetten minst 30 minuter om träspett används.
  2. Blanda paprikapulver, sambal oelek och olja i en bunke till en marinad. 
  3. Skär zucchini, paprika och aubergine i mindre bitar. Blanda champinjonerna och grönsakerna med marinaden, krydda med salt och peppar.
  4. Trä upp grönsakerna på spetten och grilla över direkt värme några minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 8 grillspett (metall eller trä)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 8 champinjoner
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 216 kJ / 52 kCal