Köttbullar i tomatsås med rostade grönsaker och pasta
Här får köttbullar smaksatta med smulad fetaost, soltorkade tomater och basilika sällskap av ugnsrostade grönsaker och en smakrik tomatsås med chili och vitlök. Servera med nykokt pasta och toppa med färsk basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta
3 1/2 dl tomatsås gärna hemgjord (se länk i steg 2)
1/4 sats rostade grönsaker (se länk i steg 2)
ca 20 köttbullar gärna med fetaost och soltorkad tomat (se länk i steg 2)
Till servering
1/2 kruka färsk basilika
blandsallad
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. sallad.
Energi2364 KJ / 565 kCal
Fett21 g
Salt2.37 g
Kolhydrater63 g
Protein28 g
Kommentarer
Enligt söndagspreppen är det 1/2 sats grönsaker i ett recept, och 3 recept med 1/4 sats. Totalt blir detta 5/4 sats. Dvs 1 sats räcker inte! Kan ni justera detta
Cornelia
2024-05-03Hej Cornelia! Tack för att du är så uppmärksam, nu har vi justerat receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-05-21Riktigt oanvändarvänligt med att ha massor av recept i receptet.
Kim
2022-10-17Hur kommer jag till länk 2?
Mari
2020-07-25Hej Marie! Här är länk 2 https://www.ica.se/recept/tomatsas-pa-krossade-tomater-723836/ men du kan också slå på datorn eller en android, då funkar länkarna :) Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-27