Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Köttbullar i tomatsås med rostade grönsaker och pasta

Här får köttbullar smaksatta med smulad fetaost, soltorkade tomater och basilika sällskap av ugnsrostade grönsaker och en smakrik tomatsås med chili och vitlök. Servera med nykokt pasta och toppa med färsk basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm Tomatsåsen, gärna denna Tomatsås på krossade tomater. Lägg ner de Rostade grönsakerna och köttbullarna, gärna Köttbullar med fetaost och soltorkad tomat.
  3. Till servering: Blanda ner pastan och toppa med färsk basilika. Servera gärna med en blandsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatsåsen och köttbullarna.
Gör glutenfri: välj glutenfria köttbullar och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria köttbullar.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria köttbullar.
Gör äggfri: välj äggfria köttbullar och äggfri pasta.

Näringsberäkningen är exkl. sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta
  • 3 1/2 dl tomatsås gärna hemgjord (se länk i steg 2)
  • 1/4 sats rostade grönsaker (se länk i steg 2)
  • ca 20 köttbullar gärna med fetaost och soltorkad tomat (se länk i steg 2)
Till servering
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • ev blandsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2364 kJ / 565 kCal