Pitabröd med köttbullar och myntayoghurt
Pitabröd med köttbullar, myntayoghurt och rostade grönsaker passar lika bra till vardags som till fest. Med färdiga köttbullar och grönsaker slänger du dessutom ihop dem i ett nafs.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
4 portioner
Myntayoghurt
2 dl matyoghurt
1 riven vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad mynta
1 krm salt
1 krm peppar
ca 20 köttbullar (gärna med fetaost och soltorkade tomater) se länk till recept i texten.
1 msk rapsolja
1/4 rostade grönsaker (se länk i text)
4 pitabröd
2 dl blandsallad
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2252 KJ / 539 kCal
Fett26 g
Salt2.95 g
Kolhydrater48 g
Protein26 g
Kommentar
Gott och fräscht
Karolina
2023-08-07