Pitabröd med köttbullar och myntayoghurt

2
0
Pitabröd med köttbullar och myntayoghurt

Pitabröd med köttbullar, myntayoghurt och rostade grönsaker passar lika bra till vardags som till fest. Med färdiga köttbullar och grönsaker slänger du dessutom ihop dem i ett nafs.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Pitabröd med köttbullar och myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Myntayoghurt

2 dl
matyoghurt
1
riven vitlöksklyfta
1 msk
färskpressad citronjuice
2 msk
finhackad mynta
1 krm
salt
1 krm
peppar
ca 20
köttbullar (gärna med fetaost och soltorkade tomater) se länk till recept i texten.
1 msk
rapsolja
1/4
rostade grönsaker (se länk i text)
4
pitabröd
2 dl
blandsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i köttbullarna.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfria köttbullar.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt och laktosfria köttbullar.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfria köttbullar.
Gör äggfri: välj äggfria köttbullar.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2252 KJ / 539 kCal
Fett 26 g
Salt 2.95 g
Kolhydrater 48 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept