Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pitabröd med köttbullar och myntayoghurt

Pitabröd med köttbullar, myntayoghurt och rostade grönsaker passar lika bra till vardags som till fest. Med färdiga köttbullar och grönsaker slänger du dessutom ihop dem i ett nafs.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Myntayoghurt: Rör ihop yoghurt, vitlök, citronjuice och mynta. Krydda med salt och peppar.
  2. Stek köttbullarna, gärna Köttbullar med fetaost och soltorkade tomater i oljan. Värm de Rostade grönsakerna och pitabröden.
  3. Servera köttbullar och grönsaker i pitabröden med sallad och myntayoghurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i köttbullarna.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfria köttbullar.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt och laktosfria köttbullar.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfria köttbullar.
Gör äggfri: välj äggfria köttbullar.

Ingredienser

Portioner: 4
Myntayoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk finhackad mynta
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ca 20 köttbullar (gärna med fetaost och soltorkade tomater) se länk till recept i texten.
  • 1 msk rapsolja
  • 1/4 rostade grönsaker (se länk i text)
  • 4 pitabröd
  • 2 dl blandsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2252 kJ / 539 kCal