Stroganoff på bönor och rostade grönsaker

Tomatsås, ugnsrostade grönsaker och vita bönor är grunden i den här smakrika och mättande bönstroganoffen som passar perfekt när du snabbt vill ha middagen på bordet. Smaksätt med dijonsenap och hackad färsk persilja och servera med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Ingredienser
4 portioner
2 dl ris eller annat gryn
1/4 sats rostade grönsaker (se länk i steg 2)
1 förp, små kokta vita bönor (à 380 g)
3 1/2 dl tomatsås gärna hemlagad (se länk i steg 3)
1/2 dl vatten
2 dl crème fraiche eller matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
sallad
1 dl hackad färsk persilja
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. sallad.
Energi1986 KJ / 474 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater51 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
använde ni som gjort receptet receptet på rostade grönsaker eller vad använde ni för grönsaker?
Caroline
2023-09-19Helt okej. Man får krydda upp en del dock.
Karolina
2023-08-07Såå gott! Hela familjen älskade de :D
Erika
2020-06-02